Türkiye’de taşımacılık hala konvansiyonel yollarla yapılıyor. Organize lojistik hizmetlerinin toplam hizmetler içerisinde payının çok küçük oranda olması verimlilikleri de düşürüyor. Türkiye’nin en köklü holdinglerinden Borusan  bünyesinde 2014 yılında kurulan eTA (Elektronik Taşımacılık Ağı), sektörde büyük bir dönüşüm oluşturmaya çalışıyor. Geleneksel taşımacılıktan dijital taşımacılığa geçişi amaçlayan eTA her yıl 2 kat büyüyerek 30 milyon liralık bir hacme ve günlük 250-300 seferlik bir büyüklüğe ulaştı. Ancak eTA tarafında hedefler oldukça büyük.
eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Türkiye’de iç nakliyenin nasıl yapıldığını yerinde görmek ve eTA’nın ufkunu daha iyi anlamak için söyleşimizi her gün 2 bine yakın kamyonun giriş çıkış yaptığı Gebze Nakliyeciler Sitesi’nde yaptık. Aynı zamanda eTA’ya üye olan 70 bin kamyoncu arasında yer alan Ahmet Ercan Yalçın ve Muammer Doğan’a da eTA’yı sorduk.
eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik, eTA’nın kuruluş amacının geleneksel konvansiyonel yöntemlerle yapılan iç taşımayı dijital ortama çekerek verimlilikleri artırmak olduğunu söylüyor. Bunu nasıl gerçekleştireceklerini de aktaran Erçelik, “Bunun anahtarı üyelerimize çok iş önerebilmek” diyor. Daha çok iş olursa daha güçlü bir yapı ortaya çıkacağını anlatan Erçelik, bu şekilde bireysel kamyoncuları kollektif bir yapıya kavuşturacaklarını belirtiyor. Bunun sonucu olarak da kamyoncuların haklarını çok daha güçlü savunacaklarının ve arayacaklarının da altını çiziyor.
 

1.000 ÇIKIŞA ULAŞINCA ÜYELERİMİZ ADINA PAZARLIK EDECEĞİZ
eTA’nın hedeflenen büyüme planını da anlatan Hamdi Erçelik, “Önümüzdeki 5 yıl, bu misyonu oluşturabilmek için sürekli büyümemiz gerekiyor. Havuzumuzda 70 bin üye var ama şu anda iş hacmimiz, 70 bini besleyecek seviyede değil. İş sayımızı artırıyor olmamız lazım. 70 bin üyemize ayda 15 iş önerirsek, günde 3 bin çıkış yapan bir hacmi yakalarsak çok büyük güç olduk demektir. Türkiye’de bunu yapabilen bir lojistik firması yok. Bugün yaptığımız 250-300 çıkışla henüz daha o işin emekleme safhasındayız. İlk hedefimiz günlük 1.000 çıkış yapmak. Bunu yaptığımız zaman daha kollektif hale gelmiş olacağız. Bu sefer üyelerimiz adına kamyon, lastik, akaryakıt, sigorta pazarlıkları yapabileceğiz. Yani bireysel kamyoncunun tek bir kamyon alırken ödediği fiyat bizim bin adetlik alımda ödeyeceğimiz fiyattan yüksektir. Pazarlık gücümüz çok yüksek olacaktır. Böylece kamyoncu çok daha ucuza kamyona sahip olacaktır. Bu belirli bir noktaya geldiğinde örneğin 10 lira indirimli aldıysak 8 lira bireysel kamyoncuya indirim yapacağız ve 2 lirayı da yine kamyoncular için kullanmak üzere bir havuzda toplayacağız” diye konuşuyor.
 
PARSİYEL TAŞIMALARA BAŞLIYOR
İki nokta arasında komple taşımalar gerçekleştiren eTA 3 yıllık tecrübesi ile parsiyel taşımacılık da yapmak için altyapısını oluşturuyor. Hamdi Erçelik, müşterilerinden bu yönde talep geldiğini ve buna kayıtsız kalamayacaklarını söyleyerek, yazılım entegrasyonun tamamlandığını müşterilerine bu yönde hizmet vereceklerini ifade ediyor.
 
GARAJ YERİNE YOL ÜSTÜ DURAKLAR
eTA’nın çıkış amacı sektörü dijital ortama geçirmek. Erçelik, ama aynı zamanda kamyoncuların birbiriyle ilişki kuracağı ve sosyalleşeceği alanlara da ihtiyaç duyulduğunun farkında olduklarını söylüyor. Bunun için Hadımköy’de bir tesis kurduklarını ve kamyoncuların burada bir araya gelip; çaylarını içtiklerini sohbet ettiklerini ve sosyalleştiklerini belirtiyor. Erçelik bu yönde bir diğer projelerinin ise kamyoncuların uğrayabileceği yol üstü duraklar olduğunun bilgisini veriyor. Erçelik projeyle ilgili şu bilgileri veriyor: “Shell ile bir işbirliğimiz var. Reşadiye’de 3. Köprü’nün ayağında;  buluşmak, toplanmak, evrak alıp bırakmak için yol üstü durak organize edelim istiyoruz. Bu sayede kamyoncular evrak alıp bırakmak için boş kilometreler yapmayacaklar, aynı zamanda bir araya gelip sosyalleşecekler. Bunu bir network şeklinde Shell ile birlikte yapmak istiyoruz. Dolayısıyla gelecekte garajdaki ihtiyaçları ikame edecek daha konforlu, daha az maliyetli ve daha etkin yerler oluşturmuş olacağız. Nakliyecilerin günlerce beklediği nakliye sitesi mantığı yerine herkesin birbiriyle konuşmak, sosyalleşmek için uğradığı durak mantığı getiriyoruz.”
 
SOSYAL MEDYA BULUŞMASI
Kamyoncular sosyal medyayı çok sık kullanıyorlar. Oluşturdukları gruplar üzerinden sürekli birbirleriyle iletişim içindeler. Hamdi Erçelik, eTA’nın da sosyal medya alanı bulunduğunu ve bireysel kamyoncuların sıklıkla buradan haberleştiklerini söylüyor. .
 
BÖLGESEL İŞ POTANSİYELİ OLUŞTURUYORUZ
Sevkiyatların çok olduğu yerlerde düzenli çalışanlarının bulunduğunu aktaran Hamdi Erçelik, “Ama biz KOBİ ağırlıklı olduğumuz için düzenli olan sevkiyat sayısı çok fazla değil. Biz bölgesel iş hacimleri yaratmaya çalışıyoruz. Sadece tek firma değil ona yakın birçok firmanın taşımalarına yapmak istiyoruz. Böylece kamyoncu arkadaşlarımız o bölgeye yönlendirildiğinde iş potansiyeli olacak” diyor. 
 
MAESTRO GİBİ YÖNETECEK
“Kurumsal bir firmaysanız ve özmal araç sahibiyseniz bugünkü piyasa koşullarında maliyetleri karşılamanız neredeyse imkansız. Anarmol bir verimlilik yoksa ve ya gittiği her yerden dolu dönmüyorsa, özmal araçla karlılık elde etmek çok zor. Türkiye’deki bu durum geniş araç parkı nedeniyle böyle devam edecektir” diyen Hamdi Erçelik, eTA’nın gücünün kamyoncunun gücünü organize etmekten geldiğini kaydediyor. eTA olarak herkesten iyi taşırız iddiasında olmadıklarını, en iyi taşımanın gerçekleşmesi için en iyi platformu sunan marka iddiasında olduklarını aktarıyor.
 

ETA’YI KULLANAN BİREYSEL KAMYONCU NE DİYOR?
ETA kamyoncuya saygınlık kazandırdı
Muammer Doğan, 15 yıldır bireysel kamyonculuk yaptığını ve 2 yıldır eTA ile çalıştığını söylüyor. “Artık işimizi telefonla hallediyoruz ve garaja gelme derdimiz ortadan kalktı. Artık çok rahat çalışıyoruz. Telefonla bizi yönlendiriyorlar bu da bizim için büyük bir kolaylık. Genelde eTA ile çalıştığımız için nakliye sitesine gelip gitmek zorunda kalmıyoruz. Sistemli şekilde çalışmaya başladık. Artık boş kilometre yapmıyoruz. Bu da bütçemize yansıyor. Ayda 10-15 arası servis yapıyoruz. Piyasa dengelidir ya 5 lira altında ya 5 lira üzerinde bulunur. eTA bu noktada piyasa dengesini çok iyi tutturuyor. Çalıştığım sürece çevremizi arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Bizim istediğimiz düzenli bir iş. Başka bir şey istemiyoruz. Bir düzenimiz olsun gerisini hallederiz. eTA’nın bakış açısının uzun vadeli olması bizim açımızdan çok önemli. Bazı taşımalarda zarar ediyor ama yine de uzun vadeli düşündüğü için bu işi yapıyor. Yeri geliyor piyasa fiyatlarının üzerinde fiyatlar çıkıyor o zaman da demiyor ki ben birkaç sefer zarar ettim parayı buradan tıraşlayım. Kamyoncu bu sefer de çok kazansın diyor. eTA kamyoncuya saygınlık kazandırdı. Değer görüyoruz.”
 
eTA sayesinde ikinci aracımı aldım
Ahmet Ercan Yalçın, 12 yıldır bu işi yaptığını ve 3 yıldır eTA ile çalıştığını söylüyor.
“eTA’yı internette gördüm ve mobil uygulama ile başladım. Mobil uygulamaya kayıt olduktan sonra beni aradılar. Ardından bir iki iş derken yoğunlaşmaya başladı. Boş kilometreden kurtulduk. Örneğin Ataşehir’den iş aldığımızda başka bir iş için tekrar nakliyeciler sitesine gelmemiz gerekiyordu. Bu da 35 kilometrelik ekstra yol ve yakıt demektir. eTA ile birlikte Ataşehir olmasa bile yakınlarındaki bir işe mutlaka sahip oluyoruz. eTA’da komisyon zihniyeti olmadığı için büyük avantaj elde ediyoruz. Fiyatlar piyasaya bakıldığında aynı veya daha yüksek, ama daha altı değil. Çok fazla meraklıyımdır iş almasam bile gördüğüm işlerin fiyatlarını sürekli soruyorum. Şu ana kadar gördüğüm; fiyat eTA’nın üzerindeyse muhakkak işin içinde başka bir şey var. Ya söylenen kilometre ile gidilecek kilometre farklı, ya da paranızı alamıyorsunuz. Biz eTA ile paramızı ya peşin alıyoruz ya da 1 ay sonra havale ediyorlar.  En büyük sıkıntımız gittiğimiz işlerini parasını alamamak. 3 gün sonra ödenecek deniyor 1 ay 2 ay sonra ödüyorlar. Biz küçük esnafız bizim de ödemelerimiz var. eTA ile bu sıkıntıdan kurtulduk çünkü param gelecek mi diye düşünmüyorum. Biliyorum ki param hesabıma yatacak. İş yapıyoruz ve bazen aksaklıklar çıkabiliyor. Örneğin 5 ton diye gidiyoruz 15 ton çıkıyor veya 100 kilometre daha uzak bir nokta çıkıyor. Daha önce böyle durumları çözmek için saatlerce telefon trafiği yapıyorduk. Şimdi böyle bir sorun yaşadığımda eTA çağrı merkezine bildiriyorum. Firma size 5 ton diye bildirmiş ama ben 15 ton yükledim bilginiz olsun diyorum. eTA benim mağdur etmeyecek buna güvenim tam. Çünkü daha önce böyle durumlar yaşadım ve eTA farkı hesabıma gönderdi. eTA gibi hizmet vermeye çalışan firmalar oluyor ama zihniyet hep aynı: Garaj zihniyeti, komisyon zihniyeti. eTA bunları aşmış. Şu anda işimin yüzde 95’ini eTA ile yapıyorum. Sefer sayım 7’den 15‘e çıktı. eTA sayesinde ikinci aracımı aldım.”