Sahip olduğu markalar ve artan pazar payı doğrultusunda, doğu illerine de dağıtımın yüksek hacimlere ulaşmasıyla Gefco Türkiye, 22 Eylül 2011 tarihi itibari ile araç dağıtımında Mersin’i de araç depolama ve dağıtım merkezi olarak kullanmaya başladı.

Gefco Türkiye, Mersin’deki Cross-Dock tesisini özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesine otomobil dağıtımı için kullanacak. Gerçekleştirilen ilk depolama ve dağıtımın, müşteriler tarafından da memnuniyetle karşılandığı bildirildi. Gefco Türkiye, bugüne kadar tüm Türkiye bayilerine araç dağıtımını İzmit Bölgesi’ndeki Araç Lojistik Merkezi’nden gerçekleştiriyordu.

Mersin’in ve Mersin Limanı’nın araç dağıtımında önümüzdeki dönemlerde önemli bir merkez olacağına ve birçok şehre dağıtımın buradan gerçekleştirilmesinin nakliye sürecine oldukça olumlu etkisi olacağına inanan Gefco Türkiye, bu operasyon ile bu bölgeyi daha aktif ve verimli bir şekilde kullanacak.Gefco Türkiye, Peugeot, Citroen, Mercedes, Volvo, Chrysler, DFM, FAW ve Hafei markalarına fabrikadan bayiye taşımacılık, depolama, araç hazırlama (PDI), modifikasyon ve aksesuar montajı hizmetlerini veriyor. Aynı zamanda Tofaş ve Karsan otomobil fabrikalarında da üretim zincirinin son halkası olarak aracı ana firma adına fabrikadan teslim alma ve nihai varış ülkesine kadar tüm nakliye organizasyonunu gerçekleştirme konusunda tam bir entegre lojistik hizmeti sağlıyor.