Avrupa'nın en büyük intermodal hizmet sağlayıcısı olma yolunda hızla ilerleyen Ekol Lojistik, Sete-Paris, Trieste-Köln blok tren taşımacılığı hizmetlerine Trieste-Köln hattını da ekledi. Yeni hat ile; Yalova, İzmir ve Mersin'den kalkan Ro-Ro gemileriyle gelen treylerle Trieste'den trenlere yüklenecek ve Kiel'e kadar taşınacak. Buradan da yine Ro-Ro gemileri ile İskandinav ülkelerinin önemli şehirleri olan Oslo, Göteborg, Malmö, Helsinki ve St. Petersbur'a taşınacak.

Yeni hattın tanıtımı 22 Şubat'ta Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 300'ün üzerinde davetlinin katıldığı bir organizasyonla yapıldı. Organizasyona Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Trieste Liman Yönetimi Başkanı ZenoD’Agostino, Europa Multipurpose Terminals sahibi Francesco Parisi, İsveç Büyükelçisi Robert Rydberg, Bölge Hükümet Görevlisi Debora Serrachiani, Trieste Liman Yöneticisi Roberto Dipiazza, Kiel Liman Yöneticisi Dirk Claus ve Tx Rep Tren İşletmesi Yöneticisi Pierto Mancuso katıldı.
 

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Musul tanıtım için yapılan törende yaptığı konuşmada, hattın güney-kuzey Avrupa arasındaki mesafeyi 25 saate indirdiğini ve büyük bir verimlilik sunduğunu aktardı. Yoğun talepten duyduğu memnuniyeti anlatan Musul, verilen hizmet kalitesi ve sağlanan hız sayesinde Kuzey Avrupa'da hizmet verdikleri müşterilerine 6 günde teslimat yapabildikklerini aktardı.
Trieste Liman Yönetimi Başkanı ZenoD’Agostino yaptığı açıklamada “Bu proje Trieste’nin demir yolu taşımacılığı için ne kadar uygun bir konumda olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Limanımızın Orta ve Doğu Avrupa’ya açılan öncelikli giriş kapısı olduğunu da göstermiş oluyoruz” dedi.
Europa Multipurpose Terminals sahibi Francesco Parisi, İsveç Büyükelçisi Robert Rydberg, Bölge Hükümet Görevlisi Debora Serrachiani, Trieste Liman Yöneticisi Roberto Dipiazza, Kiel Liman Yöneticisi Dirk Claus ve Tx Rep Tren İşletmesi Yöneticisi Pierto Mancuso da yaptıkları konuşmada hattın Güney-Kuzel Avrupa ekseninde ticareti kolaylaştırdığını, bu yeni hat sayesinde ticaretin çok daha kolay ve verimli yapılacağına dair tespitlerde ve açıklamalarda bulundular.
 

Ekol Lojistik, kısa süre önce Trieste’de bulunan EMT Terminal’in çoğunluk hisselerini satın almıştı. Ekol bu satın almadan sonra Trieste Limanı’nı kuzeydeki pazarlara doğru yayma hedefini gerçekleştirmeye başladı. Trieste Limanı’nı Baltık-Adriyatik koridoruna bağlayan ilk tren hattı olan bu çözüm, 25 Ocak'ta hizmete başladı. Ekol, bu yeni tren bağlantısının yanı sıra, StenaLine’ın Kiel ile Göteborg(İsveç) arasındaki hattı üzerinde bir Ro-Ro bağlantısı sağlayacak. Trieste ile Kiel arasındaki demir yolu mesafesi 1.360 km, Kiel ile Göteborg arasındaki deniz yolu mesafesi ise 234 deniz mili. Tren, 32 birim treyler taşıyabilen 16 çift cep vagondan oluşuyor. Bu yeni hattın treni her Çarşamba saat 10.00’daTrieste’den yola çıkıp bir sonraki gün saat 14.00’te Kiel’e ulaşıyor. Pazar günleri ise saat 13.00’te Kiel’den hareket edip pazartesi 17.00’de Trieste’ye dönüyor.


İlk defa bir hat için tören düzenlendi

Organizasyon öncesi basın mensuplarına özel açıklamalarda bulunan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ve Ekol Lojistik Taşımacılık Grubu Genel Müdürü Murat Boğ Türkiye'den ve Avrupa'dan gelen basın mensuplarının sorularını cevaplandırdılar.
Ahmet Musul, ilk defa bir hat için tören düzenlediklerini belirterek bunun nedenini şöyle açıkladı: “25 Ocak'ta taşımalara başladık ve müthiş geri dönüşler aldık. Bu töreni Trieste Liman otoritesi istedi. Çok güzel tepkiler geliyor, bölgemizi Kuzey Avrupa'ya bağladınız bunu lütfen törenle duyuralım dediler. Biz de bu talebi geri çevirmedik” dedi.
“Haftada bir tren kaldırırken o kadar yoğun bir taleple karşılaştık ki önümüzdeki hafta (Mart'ın ilk haftası) ikinci treni koyacağız” diyerek hatta olan ilgiden duydukları memnuniyeti aktaran Musul, bu yeni hat ile Türkiye'den Avrupa'nın en kuzeyine 6 günde teslimat yapılabilecek bir duruma geldiklerini söyledi. Musul, “Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir Volvo tedarikçisinden yük aldığınızı ve Yalova'dan kalktığınızı düşünün. 25 kilometre karayoluyla gelip gemiye biniyorsunuz. İsveç'te de 10 kilometre yol yaparak yani toplamda 35 kilometre giderek Göteborg'daki Volvo fabrikasına malı teslim ediyorsunuz. Bunun ortalama süresi 6 gün. Orada bir çekiciyle bir günde 4 araç boşalttığınızı düşünün, haftada 20 treyler ayda 80 treylere tek çekiciyle hizmet verebilir duruma geliyorsunuz. Saat maliyetini sefer maliyetini düşünün. Karayoluyla ayda İsveç'e 1,5 sefer yapabilirken bu hizmetle 80 sefer yapıyorsunuz.”


Haftada iki sefere çıkacağız

Ekol Lojistik Taşımacılık Grubu Genel Müdürü Murat Boğ da hatla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Ekol’ün genişleme stratejisinin devamı olarak İskandinavya, Kuzey Almanya, Baltık Denizi ile Güney Avrupa ve Türkiye, İran gibi ülkeleri birbirine bağlayacak yeni bir intermodal köprüyü devreye aldığımız için büyük gurur duyuyoruz. Kiel’e ulaşacak tren bağlantısıyla beraber, Göteborg gibi diğer bölgelere Cuma sabahından başlayarak teslimatlar yapılacak. Yeni bağlantımız ile  Kuzey Almanya, Danimarka, Finlandiya ve İsveç’e hızlı teslimat yapabileceğiz. Bu avantajı kullanarak Trieste ve Kiel arasındaki bu yeni intermodal çözümümüzün kısa sürede haftada iki sefere çıkarmayı planlıyoruz. Transit sürelerimizi daha da optimize etmemize yardımcı olacak bu gelişme, müşterilerimiz için sevindirici bir haber.”