Avrupa'daki tren bağlantılarını artırma stratejisiyle hareket ettiklerini söyleyen Ekol İş Geliştirme Direktörü Alaa Jennane, “Yepyeni tren seferleriyle Fransa, Benelüks, İsveç ve Birleşik Krallık'ı; Güney Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Mağrip'e bağlamış oluyoruz. Bu hamlemiz sayesinde Sète, Güney Avrupa'daki ana merkezimiz olacak” diye konuştu.

Yeni hat sayesinde, aralarında bin 200 kilometreden fazla mesafe bulunan Sète ile Zeebrugge şehirleri yaklaşık 22 saatte birbirine bağlanıyor. Bu hatta tek seferde 44 ünite taşınabiliyor. Tren, çarşamba ve pazar günleri saat 18.30'da Sète'ten yola çıkarak  perşembe ve pazartesi günleri saat 16.00'da Zeebrugge'ye ulaşıyor. Dönüş seferi için Zeebrugge'den salı ve cuma günleri saat 11.30’da hareket eden tren, çarşamba ve cumartesi günleri saat 07.50'de Sète'ye varıyor.

Sète ile Paris arasında haftada iki sefer yapmaya başlayan blok tren ise, iki şehir arasındaki mesafeyi yaklaşık 14 saatte kat ediyor. Tek seferde 50 ünite taşımanın yapıldığı bu hat, Ekol’ün intermodal ağının en uzun treni olmaya aday.

Sète-Paris ve Sète-Zeebrugge hatları demir yolu operatörü VIIA iş birliğiyle hizmete geçirildi.

Intermodal taşımacılığı geliştirerek çevreci çözümler sunan Ekol, yeni hizmete giren tren bağlantısıyla mevcut seferlerinin sıklığını artırarak karbon ayak izini ayda 914 bin kg CO2 azaltıyor. Ekol, 97 futbol sahası büyüklüğündeki bir ormana eşdeğer 41 bin ağacı kesilmekten kurtarıyor.

Ekol Hakkında:

Ekol, 1990 yılında kurulan; taşımacılık, kontrat lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 16 ülkede kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren entegre bir lojistik şirketidir.

Aklı, duyguyu ve bilinci birleştiren iş yapış modelini teknolojiden aldığı ilhamla destekleyen Ekol, her zaman müşterilerine entegre, esnek ve en etkin çözümleri sunar. Ekol ‘ün hep bir adım ileride oluşu, yeterince iyiyle yetinmemesi müşterilerinin başarılarına hizmet ederken aynı zamanda çevresel, finansal, sosyal faydalar da sağlar.

Türkiye, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, İran, Slovenya ve İsveç’te olmak üzere, kapalı alanı 1.000.000 m²’nin üzerindeki dağıtım merkezinin yanı sıra Intermodal taşımacılığa fırsat veren 6 Ro-Ro gemisi, haftalık 48 sefer yapan blok trenleri ve 5.500 aracıyla da Ekol, Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasındadır.

Dağıtım alanındaki gücünün yanı sıra Ekol ‘ün vaatlerini gerçekleştirmedeki en önemli gücü sahip olduğu insan kaynağıdır. Kusursuz müşteri memnuniyeti için bitmeyen bir enerjiyle hizmet veren 7.000’in üzerinde çok uluslu çalışanı, Ekol’ü başarıya taşıyan yolda çok önemli bir rol oynar.