“Ekol Gönüllüleri” projesi kapsamında fidan dikimi, yetiştirme yurdu ve hastane ziyaretleri, kan-kök hücre bağışı, mültecilere ve evsizlere yardım, okullara ve çocuklara kıyafet ve kitap bağışı, bakım evi ziyaretleri, oyuncak bağışları, açık artırma, mavi kapak toplama, engellilerle atölye çalışmaları, barınak ziyaretleri gibi geniş bir yelpazede Ekol çalışanları tarafından 14 ülkede birbirinden çok farklı coğraflarda, farklı dillerde, farklı ihtiyaçları karşılamak için toplam 38 gönüllülük projesi gerçekleştirildi.
 
Ekol Gönüllüleri’nin gerçekleştirdiği projelere ait fotoğraf ve videolar www.ekolvolunteers.com internet sitesinde sergilenmeye başlandı.
 
İçinde bulundukları çevreye ve topluma değer katarak iz bırakmayı hedeflediklerini belirten Ekol Lojistik Kurumsal Pazarlama ve İletişim Direktörü Arzu Tan; "Ekol olarak toplumun geleceğine olumlu katkı sağlamak" ilkesiyle kurumsal sosyal sorumluluk politikamızı güncelledik ve 5 Aralık Birleşmiş Milletler Dünya Gönüllülük Günü’nden yola çıkarak, 5 Aralık’ta Ekol Gönüllülük Günü’nü kutlamak için çalışmalar başlattık. Bu çalışmamız ile tüm çalışanlarımızın kendi bulundukları ülke veya bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak  departman, tesis ya da ülke müdürlüğü olarak hareket edip bir gönüllülük projesini gerçekleştirmelerini teşvik ettik.Tek bir Ekol ruhu ile dünyanın her bir noktasına dokunmayı hedefledik. Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz “Ekol Gönüllüleri” projelerimizi sürdürülebilir kılmak adına, çalışmalarımızı heyecanla yürütürken, her yıl 5 Aralık’ta Ekol Gönüllülük Günü’nü kutlamaya devam edeceğiz.”