Aynı zamanda hava taşımacılığına göre altıda bir maliyeti olan bu çözüm, Chengdu - Çin'de başlıyor ve Malaszewicze - Polonya’daki DHL Intermodal Merkezi bağlantılı olarak devam ediyor. YHF Lojistik’in Çin'in Batı Koridoru boyunca uzanan demir yolu hizmet operatörü ile iş birliği sayesinde, bu yılın başlarında başlatılan DHL en son multi-modal hizmeti üzerine kurgulanan bu sistem, Çin ve Avrupa arasında en hızlı demir yolu bağlantısı oldu.

Tüm bu hizmet genişletilerek, Çin'de çeşitli yerlerden orijinal menşeli mallar önce trenle Malaszewicze’e ve daha sonra kamyonla Moskova'ya taşınıyor ve bu süreç 20 gün içinde tamamlanıyor. Kapıdan kapıya gerçekleşen bu hizmet, Chengdu’dan her Cumartesi hareket ediyor. 

DHL Global Forwarding Asya Pasifik CEO'su Kelvin Leung, konu ile ilgili olarak; "Moskova’ya giderken demir yolu ve kara yolundan kamyon ile iki farklı nakliye aracını  birleştirme sayesinde hem geçiş süresi kısalmış hem de nakliye masrafları azalmış oluyor.  Bu yol sayesinde olası gecikmeler de engellenmiş oluyor. Bu yenilik ile biz de Çin ve Rusya'nın en büyük ticaret ortaklarından biri oluyoruz” dedi.

Çin ve Rusya arasındaki ikili ticaret, 2012 yılında, 88.16 Milyon Dolar gibi rekor bir seviyeye yükseldi. Bu iki ülke arasındaki ticaret sayesinde, muhtemel hedeflerin 2015 yılında 100 Milyar Dolar; 2020’de ise, 200 Milyar Dolar olacağı düşünülüyor.

YHF Lojistik Başkanı Sofiane Rachedi  de konu ile ilgili şunları söyledi: "Sürekli değişen, zorlu ve rekabetçi pazarda DHL’in ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu bölgede taşımacılık hizmetlerinde bir lider olan DHL, güvenilir bir ortaktır. Sadece iki ülke değil, iki kıta arasındaki ticareti etkinleştirebilecek yeni fikirler için sabırsızlanıyoruz."