DB Schenker Arkas Karayolu Nakliye Müdürü Andreas Stadler, DB Schenker Arkas’ın  çevreci stratejisini de şöyle anlatıyor. “Şirketimiz için başarı sadece ekonomik performans ile ölçümlenmekten daha fazlasıdır. Bu nedenle ekonomik, sosyal ve çevresel şartlar arasındaki dengeyi sağlamayı hedeflemekteyiz. Yeşil lojistik hizmetlerinin öncüsü olarak emin adımlarla ilerliyoruz. Bu doğrultuda müşterilerimizin karbon ayak izlerini düşürmek için tedarik zincirlerini ekonomik ve ekolojik açıdan en iyi faydayı sağlayacak şekilde optimize ediyor ve planlıyoruz.”

Multimodal taşımada müşterinin en büyük beklentilerinden birini de uygun maliyet oluşturuyor. Sürdürülebilir nakliye hizmetlerinin uzman markası DB Schenker Arkas; karayolu, demiryolu ve denizyolu ile farklı taşıma yollarını kombine ederek müşterilerine düşük maliyetli multimodal bir nakliye ağı sunuyor.  Ekolojik sorunların da multimodal taşımaları tetiklediğini söyleyen DB Schenker Arkas Karayolu Nakliye Müdürü Andreas Stadler, “Müşteriler satın alma süreçlerinde kendilerine daha fazla esneklik ve verimli çözümler sunan firmalar talep etmektedir. Bu sürece istinaden gelecekte bu gereklilikleri yerine getirebilen oyuncular piyasada var olabileceklerdir” diyor.

Multimodal Servisler İki Taraflı Olarak Esnek Çözüm Olanakları Sunmaya Başladı

DB Schenker Arkas Karayolu Nakliye Müdürü Andreas Stadler, son yıllarda intermodal ve multimodal taşımalardaki artışı değerlendirerek, “Müşterilerimizin piyasalarındaki yüksek rekabet ortamı ve karşılaştıkları zorluklar bizleri de güvenilir transit süreler ile maliyet avantajı sunacak alternatifler bulmaya yöneltmiştir. Bu durumdan ötürü multimodal çözümler, hem müşterilerimizin hem de lojistik servis sağlayıcıları için iki taraflı olarak firmaların hedeflerine ulaşacağı esnek çözüm olanakları sunmaya başladı” diye konuşuyor.

En İyi Çözümleri Mükemmel Biçimde Sunuyoruz

DB Schenker Arkas’ın sunduğu multimodal hizmetlerinden de bahseden Stadler, sundukları hizmetlerle bütün sektörlerin tedarik süreçlerinde talep ettiği ihtiyaçlara en iyi çözümleri mükemmel biçimde sunduklarını kaydediyor. Tüm taşıma modellerinin kombinasyonu ve optimize edilmiş transit süreler sağladıklarını aktaran Stadler, “Yeni Multimodal hizmetimiz, Trieste ve Toulon limanlarının entegrasyonu ile İskandinavya, Belçika, Fransa, Almanya, Avusturya ile Türkiye ve İran arasında kapıdan kapıya verimli çözümler sunmaktadır” diyor. 

Ekolojik Dengeye Karşı Sorumluluğumuz Var

 “Müşterilerimize sürdürülebilir nakliye çözümleri sunma konusunda uzmanız ve durmaksızın ilerliyoruz” diyen Andreas Stadler, karayolu, demiryolu ve denizyolu ile farklı taşıma yollarını kombine ederek müşterilerine düşük maliyetli multimodal bir nakliye ağı sunduklarını söylüyor. Tüm sektörlerde ekolojik sorumluluklarla ilgili hedeflerin hem kamuoyunda hem de devletlerin getirdiği kurallarla arttığının altını çiziyor.  Bu gelişmelerin tek bir nakliye modu ile devam etmek yerine kombine nakliye modları ile devam etmeyi tetiklediğini özellikle vurguluyor. Stadler, “Bu durumda müşteriler satın alma süreçlerinde kendilerine daha fazla esneklik ve verimli çözümler sunan firmalar talep etmektedir, Bu sürece istinaden gelecekte bu gereklilikleri yerine getirebilen oyuncular piyasada var olabileceklerdir” diyerek önümüzdeki sürecin ipuçlarını veriyor.

Başarı Sadece Ekonomik Değil, Çevreyi De Gözetiyoruz

AndreasStadler, DB Schenker Arkas’ın  çevreci stratejisini de şöyle anlatıyor. “Şirketimiz için başarı sadece ekonomik performans ile ölçümlenmekten daha fazlasıdır. Bu nedenle ekonomik, sosyal ve çevresel şartlar arasındaki dengeyi sağlamayı hedeflemekteyiz. Yeşil lojistik hizmetlerinin öncüsü olarak emin adımlarla ilerliyoruz. Bu doğrultuda müşterilerimizin karbon ayak izlerini düşürmek için tedarik zincirlerini ekonomik ve ekolojik açıdan en iyi faydayı sağlayacak şekilde optimize ediyor ve planlıyoruz.” Çevreci hizmetleri nasıl gerçekleştirdiklerini de anlatan Stadler, “Tüm nakliye modüllerinde karbon ayak izi detaylarını ölçümleyebildiklerini aktararak şöyle devam ediyor: “DB Schenker ‘in kamyondan yük trenlerine, uçaklardan gemilere kadar tüm nakliye modüllerini birbirine akıllıca yöntemler ile bağlayabilmesi sahip olduğu uluslararası ofis ağının sunduğu en önemli çevresel avantajlarından biridir. Entegre şirket yapılanması sayesinde dünya çapındaki tedarik zincirleriniz için doğru taşıma modlarını müşterilerimiz için tanımlayabiliriz.  Bunların yanı sıra araçların sürüş esnasında enerji tasarrufu sağlaması için şöförlerini eğitmekten, boş stok hareketlerini engellemek için tüm ağı kapsayan Hub sistemi kullanmaya kadar birçok çevre dostu çözüm sunmaktayız. Aynı zamanda DB Schenker ‘in bağlı olduğu ana holding  Deutsche Bahn‘ın hedefi, demiryolu, karayolu, havayolu ve denizyolu nakliyesinde ürettiği Co2 emisyonlarını 2006 seviyelerine göre  2020’de yüzde 20 oranında azaltmaktır. Biz de DB Schenker Arkas olarak bu hedefler doğrultusunda gereken aksiyonları alıyoruz.”