HİB Yönetim Kurulu Üyesi, Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Komite Başkanı Şahap Çak logitrans Fuarı kapsamında yapılan 2023 Vizyonuyla Hizmet İhracatında Lojistiğin yeri-Fırsatlar ve Riskler konulu panelde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Şahap Çak: "Çin, Almanya’ya giden yükleri 4.500 dolara 14 günde teslim ediyor. Biz ise İstanbul-Almanya taşımalarını bu kadar yakınlığa rağmen 3.500 dolara 5-7 gün arasında taşıyabiliyoruz. Nerede kaldı bizim rekabetçiliğimiz” dedi.

Çak, yaptığı konuşmada Türkiye’de sunulan depolama hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Çak, önemli tespitlerde bulunurken çözüm önerilerini de sıraladı.

Lojistik sektör büyüklüğünün 85 milyar dolar olduğunu söyleyen Çak, sektörün büyümeye devam ettiğini aktardı. Sektördeki değişime dikkat çeken Çak, “Eskiden fabrikaların kendi nakliye müdürleri veya nakliye şefleri vardı. Şimdi lojistik profesyonelleşti ve tedarik zinciri yönetimi ve endüsti.4.0’a geldik” dedi.

Lojistiğin bilgi birikimi isteyen bir sektör olduğunu, bunun için de eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Çak, verilen eğitimlerin teorik olarak iyi olsa bile pratikte yeterli olmadığını savundu. Sektör pratiklerinin kazanılması için sektörde çalışmanın önemine işaret ederken gençlerin sabırsız olduğuna işaret etti.

Çak, Türkiye’nin lojistik rekabetçiliği ile ilgili de değerlendirme yaptı ve jeopolitik ve stratejik konumun rekabetçilik için tek başına yeterli olmadığını vurguladı. Çak bu yorumunu şu örnekle destekledi: “Çin Avrupa’ya yaptığı taşımaları kurduğu yeni tren yolu hattı ile 14 günde yapıyor ve bunun fiyatı ise 4 bin 500 dolar. Biz ise bu kadar yakın olmamıza rağmen ancak 5 ila 7 gün arasında Almanya’ya ulaşabiliyoruz ve bu taşımayı 3 bin 500 dolara yapabiliyoruz. Nerede kaldı o zaman bizim rekabetçiliğimiz.”

Çak devlet tarafından farklı sektörlere verilen desteklerin lojistik sektörüne de verilmesi gerektiğini anlatarak OSB üzerinden bunu örneklendirdi. Çak, “OSB’ler için devlet belirli bir alanı ayırıyor ve uygun bir fiyata firmalara veriyor. Ancak lojistik sektörü için böyle bir destek yok” dedi.

Şehiriçi dağım uygulamasının yanlışlığına ve bunun yarattığı kayba dikkat çeken Çak konuyla ilgili şu yorumu yaptı: “3.5 ton üzerindeki araçların gündüz şehir içine girmelerine izin verilmiyor. Bizim Polarx firmamıza bağlı çalışan 350 aracımız var. Belirli bir saat içinde dağıtım yapabildiğimiz için fazladan 100 araçlık bir yatırım yapmak zorunda kaldık. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Fransa bunu özel plaka uygulaması ile çözmüş. Bu plakalar için özel vergi ödeniyor ve araçlar da rahatça dağıtımlarını yapabiliyor. Biz de aynı şekilde bir uygulamayı yapabiliriz.”