Demokrasimizin ve Ekonomimizin önünün 15 Temmuz öncesine göre artık daha aydınlık olduğunu ve bunu içeride ve dışarıda herkese anlatmalıyız diyen Nuhoğlu, “ Darbe sonrası soruşturmalarda adı geçen kurumlar ve gözaltı işlemi yapılan kişi sayılarına bakıldığında son dönemde devletimize koca bir pranga vurulduğu açıkça görülmektedir. Hükümetine karşı çalışan bir yapının bu kadar önemli noktalara hakim olmasının bedelini milletimiz, başta terörle mücadele olmak üzere bürokraside, ekonominin bir çok alanında ağır bir şekilde ödemiştir.  Bu darbe ile ortaya çıkan bu prangadan kurtulmuş olmamız ülkemizin önünü açacaktır. Şimdi Demokrasimizin geleceği 15 Temmuz öncesine göre daha aydınlıktır. Milletimiz,  265 can ile Milli iradeye verdiği önemi açıkça ortaya koymuştur. Artık, hiç bir güç odağı bu topraklarda benzer bir girişime kalkışamayacaktır.” Dedi.

“Ekonomimiz Şaha Kalkacak”

15 Temmuz Demokrasiye darbe teşebbüsünden sonra birkaç saat için bir endişe yaşanmış olduğunu dile getiren NUHOĞLU, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Güçlü Liderliği ve Başbakanımızın hızlı müdahaleleri ile sıkıntı aşılmış, 18 Temmuz Pazartesi günü doğru ekonomi kararları ile her şey kontrol altına alınmıştır. Bizim sektörümüzdeki verilere göre İhraç malı taşıyan araç çıkış sayılarında 15 Temmuz öncesi ve sonrası 15 gün dikkate alındığında yaklaşık % 20 artış yaşanmıştır. ekonomimiz içine kapanmamış, mücadelesini sürdürmeye devam etmiştir.” Dedi.

Nuhoğlu şöyle devam etti:

 “Buradan yabancı dostlarımıza sesleniyorum; TÜRKİYE;

·         Her ay 3 Milyon Turistin geldiği, G20 içinde ekonomik büyümede 3. sırada,  AB'den  İthalatta 6., İhracatta 7. sırada ve  Avrupa’nın 7. Büyük ekonomisidir.

·         Sadece 2005-2014 arasında 144 milyar dolar yabancı yatırım almıştır. 2015 yılında en fazla altyapı yatırımı alan ilk 5 ülke arasındadır.

·         Toplam 39 bin yabancı sermayeli şirkete ev sahipliği yapan güvenli bir ülkedir.

 

Türkiye ile iş yapan, Türkiye’ye güvenen ülkeler ve kuruluşlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanmaya devam edecektir. “TÜRKİYENİN CAZİBESİ BUGÜN DAHA DA ARTMIŞTIR !” dedi.

“Gelecekten şimdi daha çok umutluyuz !”

Umudumuz, güçlü bir liderlik, güçlü bir hükümet ile yakın geçmişimizde tüm dünyanın hayranlıkla izlediği ekonomik başarımızı daha büyük hedeflere taşımak olduğunu dile getiren NUHOĞLU, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet ve muhalefet liderleri ile vermiş olduğu birliktelik fotoğrafı bizleri bu hedeflere ulaşmak konusunda umutlandırmıştır.” Dedi.

“Çevremizdeki dostları arttırıp, düşmanları azaltma politikası dış ticareti uçuracak”

Ülkemizin Hizmet ihracatına 15 milyar doların üstünde katkı sağlayan sektörün topyekün ayağa kalkmaya hazır olduğunu belirten Nuhoğlu, “Başbakanımız tarafından açıklanan “Etrafımızdaki düşmanları azaltma, Dostlarımıza arttırma politikası” ticaretimizin şu an için kapalı olan güzergahlarını açacak ve ülke ekonomisi koşmaya başlayacaktır. Tek yapmamız gereken, gücümüze inanmak ve kendimize güvenmektir. Bu ülke % 8’lere varan büyüme rakamlarına yakın zamanda tekrar ulaşacaktır. Tüm Sivil toplum kuruluşları olarak uluslararası kamuoyunda Darbe girişimi ve ülkemiz hakkında yaratılan haksız ve gerçek dışı algıyı değiştirmek için yabancı dostlarımıza yeni Türkiye’yi anlatmalı, Onları Türkiye’deki demokratik sahiplenme ve değişimi yerinde görmeye davet etmeliyiz.” dedi.