Turkish Cargo, Türk Hava Yolları’nın Batman v Superman: Adaletin Şafağı film sponsorluğu kapsamında Batmobile’ın resmi hava taşıma sponsoru oldu. Kargo Tanıtım ve Reklam Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen sponsorluk çalışması kapsamında Turkish Cargo, Batman için tasarlanan bu sıra dışı otomobili film lansmanı kapsamında çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek organizasyonlara taşıyacak. Batmobile’in Turkish Cargo ile birlikte çıktığı yolculuğun ilk durağı Londra oldu. Operasyon, filmin tanıtım çalışmalarına istinaden düzenlenen Batmobile Avrupa turnesi kapsamında gerçekleştirildi. New York JFK Havalimanı’ndan Turkish Cargo ile İstanbul’a ulaşan Batmobile’ın yolculuğu, transit olarak Londra’ya doğru devam etti.

Nasıl taşındı?

Birçok sıra dışı kargo operasyonuna imza atan Turkish Cargo, geçmişte balinadan yarış otomobillerine, zürafadan sanat eserlerine dek birçok farklı gönderiyi başarıyla taşıdı. Alanlarında yetkin uzmanlardan oluşan Turkish Cargo operasyon ekipleri açısından bu taşıma rutin bir operasyon olarak görülebilir. Öte yandan söz konusu bir kahraman için tasarlanan özel bir otomobil olunca operasyonun hassasiyeti bir anda artıyor.

Ön hazırlıklar

Otomobilin taşınmasında teknik bir problem görünmemesine rağmen, operasyon anlamında sıfır sorun yaklaşımı ile hareket eden Turkish Cargo ABD ekibi, test yüklemesi gerçekleştirdi. Gerçek aracın taşınmasından üç hafta önce, hazırlanan model konteyner Türk Hava Yolları’nın TK6557 seferinde test edildi. Her şey mükemmel görünüyordu.

Taşıma planlaması için tüm önlemleri alan Turkish Cargo ekibi tarifeli uçağa alınacak diğer kargo rezervasyonlarını Batmobile’e göre şekillendirdi. Takribi 30 ton hacim ağırlığına sahip olan bu gönderi Operasyonel anlamda hem çıkış hem de transit noktalarında planlamanın sıfır hata ile öngörülmesini gerektirmekteydi. Gerek müşteri memnuniyetini sağlamak, gerek ise bu önemli yükü problemsiz olarak taşımak için bölge ve merkezdeki ekipler, gerekli hazırlıkları sıkı bir koordinasyon içinde hızla tamamladı.

Batmobile uçmaya hazır

Taşıma tarihi olarak 12 Şubat belirlenince üretici, konteyner üreticisi, aracın kargo işlemlerini yapacak acente ve yapımcı Warner Bros ile koordineli bir şekilde son hazırlıklara başlandı. Turkish Cargo’nun talimatlarına uygun olarak hazırlanan Batmobile, 11 Şubat tarihinde JFK havalimanındaki depoya ulaştı. Gerekli kontrollerden sonra Batmobile’ın kabulü yapıldı. Zamanında uçağa yüklenen Batmobile İstanbul transit olarak Londra’ya doğru yola çıktı.

Batmobile hakkında

Devasa motoru ve inanılmaz beygir gücüyle Batmobile, 100 kilometreye 5,5 saniyede çıkabiliyor.

Batman’i suç mahalline göz açıp kapayıncaya kadar ulaştıran Batmobile, hem şık bir görünüme sahip hem de çok hızlı. Düşük ağırlık merkezi araca yüksek hızda ekstra istikrarlı ve kontrollü bir sürüş sağlıyor. Normal bir arabanın neredeyse iki katı genişlikte olması, ülkelerarası otoyol şeritlerine sığması açısından sıkıntılı olabilir ama Batman’in Gotham’dan sık ayrılacağını pek sanmıyoruz.