Mercedes-Benz Türk ve Barsan arasında tarihi bir yatırım anlaşması daha imzalandı. Teslimat töreninde; Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Barlın, Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Çaptuğ,  Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ve Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış direktörü Bahadır Özbayır, Mengereler Yönetim Kurulu Başkanı Ergin İmre ile firma yöneticileri tam kadro hazır bulundu.  

BUGÜN DÜĞÜN GÜNÜ

Süer Sülün konuşmasına “Bugün düğün günü” diye başladı ve yatırımın bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük teslimat olduğunu söyledi. Sülün, “Kamyonlarımızın hepse Aksaray’dan geliyor. Türkiye’de kamyon Mercedes-Benz’dir diyoruz. 1986 yılında kamyon fabrikamızı açıtık ve bugüne kadar 500 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Türkiye’de üretilen her 3 kamyondan 2’sini Aksaray’da üretiyoruz. 2016 yılında fabrikamızı genişlettik ve 115 milyon Euro’luk ilave yatırım yaptık. Bu kamyonlar bu yatırım hamlesinden çıktı. Aksaray’dan 17 bin kamyon ihraç etmek istiyoruz. 2014-2015’te bin adet olan kamyon ihracatımızın 17 bin sevişesine gelmesi demek. Bu da 1 milyar 250 milyon A-eURO7luk ihracat demek. Biz buna soyunduk ve el birliği ile yapacağız. 700 bin metrekarelik bir alanda üretim yapıyoruz ve yeni Ar-Ge merkezimizi Mayıs ayında açacağız. 250 kişi Ar-Ge’de istihdam edilecek ve 2018 yılında mühendislik ihraç etmeye başlayacağız. Amacımız Aksaray’ı kamyon üretim merkezi haline getirmek” ifadelerini kullandı.

Sülün, Mercedes-Benz Türk’ün rekor kırmayı seven bir şirket olduğunu belirterek “Aynı şekilde Barsan da öyle. Bu yatırım için kendilerine teşekkür ediyorum ve yatırımlarının devamını diliyorum” dedi.

TEK SEFERDE 13 BİN 500 TON YÜK TAŞIYACAK

Mercedes-Benz Türk kamyon Satış direktörü Bahadır Özbayır da yaptığı konuşmada, “Barsan Global Lojistik denilince bizim aklımıza istikrar geliyor. Bundan 6 yıl önce 2012 yılında kendilerine 100 adet Actros teslimatı yapmıştık, ardından 300 adet onun ardından da 450 adetlik teslimat yaptık. Toplam alımı 1.350 adede ulaştı. Bunun önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini umuyoruz. Sektör tarihinin en büyük kamyon teslimatı. Bu kapasitenin hepsini kullansak 13 bin 500 ton yük taşıyabiliyor. 2018 yılında filo teslimatları devam ediyor. 2017 yılında 9 bin adedi aşan bir satış yaptık. 6 bin 500 kamyon ihraç ettik. Toplam ihracatımızı 45 bin adede çıkardık. 70’ten fazla ülkeye ihracat ediyoruz” diye konuştu.

 500 ADET 600’E 700’E HATTA 1.000 ADEDE ÇIKACAK

Cengiz Çaptuğ, 1982 yılında Barsan Gümrük Müşavirliği adı altında kurulduklarını ve çok kısa bir süre sonra Türkiye’nin en büyük gümrük müşavirlik firmalarından biri haline geldi bugünkü konuma gelindi. 1991 yılında lojistik yatırımlara ağırlık kazandı. 1995 yılında ilk yurtdışı yatırımını Almanya’da yaptık. 1996 yılında Amerika’da ilk deniz aşırı yatırımını yaptık. Ağustos ayında 37’inci yaşımıza basacağız. 29 ülkede 65 lojistik merkezindeyiz. Endüstri 4 çağını yaşıyoruz. İlk 3’ünde madde ve endüstri konuşulurken şu anda sadece bilgiyi konuşuyoruz. Bizim lojistiğin 7 doğrusunu konuşuyoruz bunlar artık öğrenilecek olmaktan çıktı zorunluluk haline geldi. Lojistik firmalarının yapay zekaya dönüşmesi gerekiyor. Barsan uzun yıllardır IT yatırımları yapıyor. Çok kısa süre sonra 600, 700 bin 1.000 diye devam ederiz diye düşünüyorum. Bu birlikteliğin artarak devam edeceğine inancım sonsuz.

Süer Sülün'den 'İşte görüyorsunuz' pozu