İş, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı sergi, 2-9 Aralık tarihleri arasında açık olacak. Balnak’ın da başından beri desteklediği ve Türkiye’deki çok kültürlülük tartışmalarına yeni bir pencere açma hedefiyle yola çıkan proje, 27 sergi ile birlikte yaklaşık 350 bin kişiye ulaştı.  Gecenin ev sahipliğini üstlenen Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler,  sektöre birçok konuda önder olduklarını, Balnak'ın ilk özel antrepolardan birini açtığını, komple hizmet kapsamında şirketlere nakliye, lojistik, gümrükleme, sigorta gibi hizmetleri Balnak markası altında sunan çok az sayıda şirketten biri olduklarını söyledi.

Aygüler, Balnak’ın kara, hava ve deniz taşımacılığı yaptığını, filolarındaki 100'e yakın TIR’ın yanı sıra malların yüzde 70'ini başka araçlarla taşıdıklarını ifade eden Aygüler, 250 bin metrekarelik bir depo alanını yönettiklerini, modern depolarda etiketleme, paketleme, kullanım kılavuzu koyma gibi hizmetler verdiğini belirtti.  Aygüler, “1986 yılında üç kişilik çekirdek kadrodan 2000'e yakın çalışanımızla dev bir organizasyona dönüştük. Sektörde öncü olduğumuzu iddia ediyoruz. Birçok hizmeti biz başlattık. Kaliteli bir hizmet ürettiğimize inanıyoruz. KalDer’den ‘Ulusal Büyük Kalite Ödülü'nü almış Avrupa'da ilk firma olduk. Ülkenin büyümesine paralel bir büyüme ve bölgesel bir güç olmayı hedefliyoruz” dedi.

25 yıldır sosyal sorumluluk projelerine, kültür sanat faaliyetlerine destek verdiklerini belirten Aygüler, “Fotoğraf sanatçısı Attila Durak’ın yaptığı Ebru Projesi bu anlamda çok önemli.  2012 yılında da sanata kültüre, sanatçıya dair desteklerimiz devam edecek” diye konuştu. Sanatçı Attila Durak bu projenin bireylerde değişim sürecine neden olduğunu belirterek şunları anlattı: “Ebru’nun bana ve projeye dokunan insanların hayatında yaptığı değişimleri gözlemledim. Ebru vesilesiyle buluştuğumuz insanlardan bazıları bu kadar çok kültürün varlığından haberdar olmadıklarını söylerken, kimileri artık çevrelerindeki insanlara daha dikkatli bakacaklarını ve etnik kimlikleri yüzünden hor gördükleri insanlara daha saygılı yaklaşacaklarını söyledi, bir diğeri başkalarının hassasiyetlerine yeteri kadar özen göstermediği için pişmanlığını ifade ederken kırdığı camları temizlemeye söz verdi, başkası artık farklılığını gizlemeyeceğini ve bundan sonra dinini saklamayacağını söyledi.  İşte ben Ebru projesinin küçük de olsa neden olduğu bu değişimleri çok önemsiyor, bu yüzden kendimi çok şanslı addediyorum. Bu yolculuk esnasında fotoğrafların insanların bakış açılarını bir anda değiştirebildiğini görmek, dünyanın daha iyi bir yer olması yolunda bireyin oynadığı rolün önemine daha fazla inanmamı sağladı.”