Bozulabilir  Gıda Maddeleri’nin Taşınması Çalıştayı 3 Haziran 2015 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü başkanlığında gerçekleştirildi. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Avrupa Genel Müdürlüğü,  TSE, UND, TREDER, UTİKAD, TOBB, Atlıhan firması, Türk Loydu katıldı.

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü İzzet Işık, Türkiye’nin Bozulabilir Gıda Maddelerinin uluslararası Taşımacılığı ve Bu Taşımacılık Faaliyetinde kullanılacak Özel Ekipmanlara İlişkin Anlaşma (ATP)’ye katılımın 25 Nisan 2012 tarihli ve 6298 sayılı Kanun ile uygun bulunduğunu ve anlaşma ile ilgili tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi 25 Aralık 2012 tarihli ve 70399 sayılı Makam oluru ile Genel Müdürlüğüne bağlandığını söyledi.

Türkiye’de 52 bin adet soğutmalı araç kullanıldığını ifade eden Işık, bunun  4 bin 500 adedin uluslararası taşımacılık operasyonlarında olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 1300 frigorifik aracın satışın gerçekleştirildiğini söyleyen Işık,  bunun büyük bölümünün Türk menşeli firmalar tarafından yapıldığına dikkat çekti.

ATP ile ilgili yönetmelik çalışmalarına başladıklarını, bu çalıştayın da bu anlamda katkı sağlayacağını kaydeden İzzet Işık, ilk etapta araçların test ve sertifika ile ilgili düzenlemelere gidileceğini ve bunlar için düzenleme ve cezai müeyyidelerin  belirleneceğini dile getirdi.

Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Teknik Destek ve Bilgi Değişim Mekanizması (TAIEX) tarafından görevlendirilen Sertifikasyon Uzmanı Luke Pekka Rantti, çalıştayda bilgi verdi.

ATP’nin kapsamı hakkında bilgi veren Rantti, “Hijyenik koşulları ATP içermiyor. Bunu AB ve ülkenin ulusal mevzuatı belirliyor.  Ayrıca yaş sebze ve meyve taşımacılığında ATP kapsamında yer almıyor. Bu çok tartışılan bir konu olmasına karşın önümüzdeki 5 yıl içinde bir değişikli yapılacağına inanmadığını dile getirdi. Çünkü değişiklikler oy birliği kuralıyla gerçekleştiriliyor.” dedi.