Aras Kargo’nun 28 Haziran 2011 tarihinde İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile imzaladığı ortaklık ön anlaşmasının finansal, hukuki ve operasyonel incelemeleri tamamlandı. Şirket, Aras Kargo'nun yüzde 20 hissesi karşılığında 17,5 milyon TL yatırım yaptı. Rekabet Kurumu’nun onayının ardından İş Girişim Sermayesi, Aras Kargo’nun 15 Kasım 2011 tarihinden itibaren resmen azınlık ortağı oldu. Yeni ortaklık dönemindeki planları 16 Kasım 2011 Çarşamba günü Swissôtel’de yapılan basın toplantısında paylaşan Aras Kargo ve İş Girişim Sermayesi yöneticileri, her iki kurumun da yatırım çalışmaları hakkında bilgi verdi.   

Toplantıda konuşan Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, “30 yılı aşkın süredir Türk kargo sektörünün öncülüğünü üstlenen Aras Kargo olarak, yine bir ilke imza attık ve Türkiye’de bir girişim sermayesi fonu ile ortaklık yapan ilk kargo şirketi olduk. Bunun için de Aras Kargo’ya en yüksek faydayı sağlayacağı inancıyla girişim sermayesi alanında birçok başarıya imza atmış ve köklü bir kuruluş olan İş Girişim Sermayesi’ni tercih ettik. Sektörde edindiğimiz tecrübe ile İş Girişim Sermayesi’nin sermaye yönetimi alanındaki deneyimlerini birleştireceğiz. Yeni dönemde teknolojik gelişmelerle uyumlu, operasyonel kalitesi yüksek, müşterilerimize, çalışanlarımıza ve topluma değer katan çalışmalara imza atacağız. Aras Kargo’nun büyümesinin hızlanacağı bu süreçte, artan iş hacmi ile orantılı olarak ek istihdam imkânı da yaratacağız” diye konuştu.

Hedef 1 milyar TL    

İş Girişim Sermayesi’nin yüzde 100 yerli sermaye olmasının, Aras Kargo olarak ortaklık seçim kriterlerinde çok etkili olduğunu belirten Evrim Aras, “Lojistik ve kargo, Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında bulunuyor. Türkiye’de lojistik sektörünün pazar büyüklüğünün yaklaşık 80 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Aras Kargo olarak biz de Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sonucunda son 4 yılda yüzde 65 büyüme kaydettik. Ülke genelinde 8 bin 800 çalışana ulaştığımız 2011 yılında, yüzde 20 büyüme ile ciromuzun 500 milyon TL’yi aşacağını ve 75 milyon gönderiye ulaşacağımızı öngörüyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde de 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Lojistik 2015 yılında 120 milyar dolar olacak  Türkiye’nin, coğrafi açıdan avantajlarına ve Orta Doğu ile Avrupa arasında transfer merkezi konumunda bulunduğuna dikkat çeken İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, sektörün geleceğine dair tahminlerini paylaştı.

Özgen, yatırım sebeplerini de aktardığı konuşmasında: “Türkiye lojistik sektörünün, 2015 yılı itibariyle pazar işlem hacminin 120 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Önde gelen çokuluslu şirketlerin hepsi şu an itibariyle Türkiye’de aktif faaliyet gösteriyor. Sektördeki çift haneli büyüme oranları birçok uluslararası oyuncunun Türkiye’ye ilgi göstermesini sağlıyor. İş Girişim olarak yatırım yaptığımız sektörlerin potansiyelini göz önünde bulunduruyor, yatırım yapacağımız şirketin de sektörünün güçlü oyuncularından olmasına önem veriyoruz. Kargo ve lojistik sektörünün yüksek potansiyeli ve markanın gücünü dikkate alarak Aras Kargo’nun azınlık ortağı olduk. Karşılıklı kazan-kazan anlayışıyla şekillendirdiğimiz bu ortaklığın, ülke ekonomimize katma değer sağlayacağına inanıyoruz.” Yüzde 20'ye karşılık 17.5 milyon TL Bugüne değin geçici yatırım yaptığımız tüm kurumların, marka değerini yükselterek ortaklıktan çekiliyoruz diyen Özgen, “Aras Kargo, bulunduğu sektör, sektördeki konumu, marka değeri, ülke çapındaki yaygın şube ağı, değerli yönetim kadrosu ve çalışan sayısı ile İş Girişim Sermayesi portföyünün stratejik değerine önemli katkı sağlayacak. İş Girişim Sermayesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan Aras Kargo’nun yüzde 20 hissesi karşılığında 17,5 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımın tüm taraflar için çok verimli bir süreci başlattığına inanıyor, Aras Kargo’yu vizyonuna ve hedeflerine uygun bir konuma taşıyacağımızı biliyoruz.” dedi.