UPS Başkanı ve CEO'su David Abney "Alternatif yakıtlı araçlarla 1.6 milyar km sürdürülebilir yol kat ederek Hareketli Laboratuvar yaklaşımımızdan en iyi şekilde yararlanmak üzere yola çıktığımızda büyük bir sürdürülebilirlik hedefi belirlemiştik; bu mesafe aya 4.000 kere gidilen bir yolculuktan daha fazlasına eşit," dedi. "Her ne kadar bu hedef yeni bir gelişme olsa da, alternatif yakıtlı araçları kullanma taahhüdümüz aslında UPS'in elektrikli araçları test ettiği 1930'lara kadar uzanıyor. Yıllık 3.6 milyar km'den fazla yol kat eden 100.000'den fazla kuryemizle; geleceğimiz, küresel ticarete yönelik artan talebi çevre üzerindeki etkimizi azaltarak karşılayabilme kabiliyetimize bağlıdır."

UPS, alternatif yakıtlara yönelik taahhüdünü 2012 yılında daha iddialı bir hale getirerek, 2017 sonu itibariyle alternatif yakıtlarla ulaşılan 1.6 milyar km yol kat etme hedefini açıkladı. Bu hedefe bir yıl erken ulaşılmasıyla, daha önce UPS'in karayolu filosu tarafından kullanılan geleneksel benzin ve dizel kullanımının yaklaşık %12'sinin yerini bugün, yenilenebilir doğal gaz ve yenilenebilir dizel de dahil olmak üzere alternatif yakıtlar aldı.

UPS'in Küresel Enerji ve Tedarikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Whitlatch."Soru; alternatif yakıtlarla çalışmalı mıyız, değildi." dedi. "Soru; Alternatif yakıtları UPS ve çevre için en iyi şekilde nasıl kullanabiliriz idi. 10 yılı aşkın bir süre bu konuya odaklandıktan sonra bugün her bir iş gününde küresel ölçekte 1.6 milyon km'den fazla mesafeyi alternatif yakıtlı ve ileri teknolojili filomuzla kat ediyoruz."

Alternatif yakıtlar ve ileri teknolojilerin her birinin kullanıldıkları rotalar ve coğrafyalara bağlı olarak benzersiz avantajlar sunduğunun bilincinde olan UPS, her bir durumda en çok işe yarayan çözümü belirlemek için Hareketli Laboratuvar yaklaşımında 7.200'den fazla araç kullanıyor. UPS sürdürülebilirlik inovasyonunu Londra ve Hamburg gibi yoğun nüfuslu kent alanlarında eski moda pedal gücüyle çalışan ve elektrik destekli bisikletlerden, ABD'de elektrikli ve hibrid elektrikli taşıt ve küresel olarak doğal gaz, yenilenebilir doğal gaz ve propan kullanımına kadar, dünyanın dört bir yanında hayata geçiriyor.

Abney "Dünyanın dört bir yanındaki pek çok kalabalık şehir sıfır egzoz emisyonu bölgesi uygulaması yapıyor ve UPS, ileri teknolojilere yatırım yaparak geleceğin ticari teslimat filosunu yaratıyor ve bu trendin bir adım önünde olmaya devam ediyor." dedi.

2016 sonu itibariyle UPS, alternatif yakıtlı ve ileri teknolojili araçlar ve yakıt dolum istasyonlarına 2009 yılından bu yana 750 milyon dolardan fazla yatırım yapmış olacak. Bu sürekli yatırım, destekleyici devlet politikaları ve işbirliği yapan ortaklarla bir araya gelerek tüm dünyada alternatif yakıtlar, araçlar ve altyapının geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılmasına yardımcı oluyor.

 Bu süre zarfında UPS, diğer şirketlerin uzun vadeli kazanımlar yaratacak sürdürülebilirlik yatırımları yapmalarına yardımcı olabilecek pek çok ders çıkardı:

 

·         İnovasyonu teşvik edin. Bir "yaklaşım" olarak başlayan şey, tedarikçiler, karar vericiler ve diğer paydaşlarla iş birliği içinde şekillendirilen bir inovasyon ve ilerleme ekosistemi haline geldi. UPS sahip olduğu lojistik uzmanlığını sürdürülebilirliğe uyguladı, daha çevreci yakıt ve teknolojileri ekonomik açıdan cazip kılan teknoloji, pazar ve altyapı iyileştirmelerine güç sağlamak üzere 100.000 araçlık filosundan faydalandı.

·         Çözümü uyarlayın ve uygun hale getirin. En iyi çözüm her zaman kusursuz çözüm değildir. Bir bölgede veya durumda işe yarayan yakıt ve araçlar bir başkasında anlam ifade etmeyebilir. Teknoloji sınırlamaları, mesafe, altyapı kullanılabilirliği, devlet politikaları ve yerel hava kalitesi hedeflerinin tamamı, araç kullanımı ve yakıt seçimine karar verilmesinde önemli birer rol oynar.

·         Gerçek dünyadaki büyük verinin yerini hiçbir şey tutamaz. UPS, kat edilen km sayısını azaltmak için filo telematiği ve algoritmaları kullanan On-Road Integrated Optimization and Navigation (ORION) sistemi sayesinde dakikada 30.000 teslimat rotası optimizasyonu görebiliyor. Bu büyük veri yaklaşımının UPS Hareketli Laboratuvar yaklaşımı filosuna uygulanması, performansın iyileştirilmesini ve maliyetlerin azaltılmasını sağlayan kilit faktörlerden biri oldu. Tam anlamıyla uygulamaya girdiğinde ORION sisteminin, UPS'in her yıl 100.6 milyon km daha az mesafe kat etmesine, sera gazı emisyonlarını her yıl 100.000 metrik ton azaltmasına ve yıllık 10 milyon galon yakıt tasarrufu sağlamasına yardımcı olması bekleniyor.

·         Bunun gerçekleşmesi istikrar ve kararlılık ile olur. Uzun vadeli yatırımlar her zaman kısa vadede sonuç getirmez. Ekonomik olarak ve pazar bazında güçler sürekli olarak değişiyor. Yatırımı ve altyapı gelişimini desteklemek için gerekli politik ortam öngörülemez olabiliyor. Filosunun kat ettiği km toplamının neredeyse katlanarak arttığı bir noktaya ulaşmak UPS'in on yıldan daha uzun zamanını aldı. Uzun vadeli bir kararlılık olmasa bu başarı gerçekleşemezdi.

·         İş birliği yapın, teşvik edin ve ilerlemeyi rapor edin. İlerlemeyi ve öğrenilenleri paydaşlarla, alternatif yakıt ve teknoloji geliştiricileriyle, kâr amacı gütmeyen organizasyonlarla, devlet kurumlarıyla ve sektörel ticaret gruplarıyla paylaşmak, Hareketli Laboratuvar'ın başarısında kritik öneme sahiptir. UPS, kaydettiği ilerlemeyi yıllık olarak Sürdürülebilirlik Raporu'nda açıklıyor ve diğer bilgilerin yanında CO2 emisyonları, enerji tüketimi ve alternatif yakıt ve ileri teknolojiyle kat edilen mesafe gibi önemli rakamlara da yer veriyor. Bir araya geldiğinde bu rakamlar, şirketin sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk programlarının olumlu etkisini gösteriyor.