ALC Lojistik, İtalyan Gruber Logistics ile acentelik sözleşmesini imzaladı. 30 Mayıs Salı günü ALC Lojistik Genel Merkezi’nde yapılan imza törenine ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, Gruber Logistics Uluslararası Satış Ağı Yöneticisi Denisa Fasiangova ve yönetici Alessandra Di Grazia katıldı.
İşbirliği ile ilgili olarak açıklamaya yapan Ali Çiçekli, ALC Lojistik’in profesyonel bir aile şirketi olduğuna değinerek,  “ALC Lojistik bildiğiniz gibi genç ve profesyonel bir aile şirketi. 6’ncı yılımızı doldurduk. Ekibimizin yüzde 95’i üniversite eğitimi almış çalışanlardan oluşuyor. ALC üyeleri lojistik sektöründe uzun yıllardan beri hizmet veriyoruz. Ben şahsen bu sektörde 36 yılımı doldurdum. Keza şirketin diğer ortağı ve Genel Müdürü Soner Çiçekli, sektörde 15 yılını doldurdu. Şirketimizin diğer temel mensupları da sektörde 15-20 yıllık tecrübeye sahip ve her biri kendi konusunda uzmanlaşmıştır. Bizim için şirketleri ayakta tutan ve başarılı kılan temel unsur çalışalardır. Çalışanlarımız bilançoya yansımayan en değerli varlıklarımızdır. Zira birçok fiziki yatırım pekala alabilirsiniz, örneğin araç sayınızı çok fazla artırabilirsiniz, koca koca depolar kurabilirsiniz ama tüm bunları çalıştıracak olan öncelikle nitelikli insandır. Onun için biz öncelikle insan kaynağımızın iyi olmasına öncelik veriyoruz. Bu vesileyle huzurunuzda şirketimizin tüm çalışanlarına ve gece gündüz emek veren değerli sürücülerimize şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Her yıl yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz
Şişecam, Paşabahçe, Trakya Cam, Erdemir, Kardemir gibi ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarının yanı sıra orta ve küçük ölçekte birçok değerli müşterilerle yıllarca süren işbirliklerini devam ettirdiklerini dile getiren  Çiçekli, her yıl yüzde 20 büyümeyi  ilke edindiklerini belirterek şöyle devam etti:  “ALC Lojistik’in genç bir kuruluş olmasına rağmen bugün 50 civarındaki aktif çalışanı ve 20 milyon lira civarındaki cirosu, 80 civarındaki öz mal çekici ve treyler genç filosu ve sunduğu kaliteli hizmet anlayışı ile sektörde haklı ve önemli bir yere sahip bulunmaktadır. ALC Lojistik, başta İtalya olmak üzere tüm Avrupa ve Asya ülkelerine hizmet sunmaktadır. Başta karayolu olmak üzere havayolu, denizyolu, demiryolu, intermodal ve multimodal taşımacılık olmak üzere tüm lojistik hizmetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Hizmet alanımız ve çeşitliliğimiz ile ölçeğimi emin adımlarla artırıyoruz.”

8 bin adet yük elleçleniyor
Ali Çiçekli, İtalya’ya karşılıklı 1.000 sefer gerçekleştiğini ve yine yaklaşık 8 bin adet yükü elleçleyip taşıdıklarını belirterek, “İtalya bizim için ikinci vatanımız gibi oldu. Taşımalarımızın büyük çoğunluğu yüklerin konsolide edilerek en kısa ve en ekonomik yoldan taşınması anlamına gelen parsiyel dahilindedir. Bu uzun süreç içerisinde İtalya’nın saygın lojistik kuruluşlarıyla işbirliklerimiz oldu. Zamanla bu birliktelikler bitebiliyor. Ama daha önce işbirliği yapıp halen çalışmadığımız kuruluşların hepsiyle dostluğumuz ve iyi ilişkilerimiz devam etmektedir. Bu vesileyle onlara da önceki emeklerinden dolayı huzurunuzda teşekkür etmek isterim.”

81 yıllık şirket
“Gruber İtalya’da saygın ve yeri olan 81 yıllık bir kuruluş. Merkezi Bolzano’da olup, Kuzey, Orta ve Güney İtalya’daki 7 stratejik şehirde şubeleri bulunuyor. İtalya dışında 8 ülkede 22 şubesi ve 52 ülkede network ağı bulunmaktadır. Karayolu taşımacılığı ve lojistik faaliyetinin yanı sıra gabari dışı taşımacılıkta da sektörün önde gelen uzman kuruluşlarından birisidir. 650 civarında aktif çalışanı ve yıllık 300 milyon Euro civarındaki cirosu ile İtalya ve Avrupa lojistik pazarında önemli bir yere sahip bulunmaktadır.”


ALC lider olmaya aday

Denisa Fasiangova, işbirliği ile ilgili olarak ALC Lojistik’in Gruber gibi esnek olduğunu ve pazarda tanından bir marka olduğunu dile getirdi. İki firmanın işbirliğinden önemli işler yapılacağını da dile getiren Fasiangova, “ALC Lojistik’in gerekli yatırımları da yaparak bu hatta lider bir firma olmaya aday. ALC Lojistik ile uzun soluklu bir işbirliği düşünüyoruz.” dedi.
Alessandra Di Grazia ise 27 yıldır bu sektörde ve zamanın büyük bölümü Türkiye’de geçirdiğini belirterek, bu anlaşma ile Türkiye pazarını arttırmak istediklerini ve Türkiye’yi Asya arasında bir köprü olarak da gördüklerini dile getirdi.