TIR’ların denizyolu ile Marmara’nın karşı tarafına geçirilmesini amaçlayan Ro-Ro projesi için çalışmalar aynı hızla devam ediyor. İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İDO’nun özelleştirme sürecinin projeyi aksatmayacağını belirterek, “Tam aksine sürecin aynı şekilde devamını sağlayacak, dolayısıyla bu yeni süreçte muhakkak o hazırlanmış proje İstanbul’a kazandırılacak” dedi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Transmadya Dergisi’ne yaptığı açıklamada Tekirdağ, Bandırma, İstanbul ve Bursa arasında düşünülen Ro-Ro taşımaları için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ve bu projenin İstanbulluların hizmetine gireceğini açıkladı. “Bu projede İDO kesinlikle olacak diye bir durum da söz konusu değil” diyen Paksoy, projenin bağımsız olarak da yürüyebilecek önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi. Projenin İDO içerisinde de olabileceğini aktaran Ahmet Paksoy, sürecin devam ettiğini söyledi. 

Şehir Hatları’nın İDO’dan ayrılmasıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Ahmet Paksoy, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla İDO’nun blok satışına karar verdi. O süreçte belediyemiz özelleştirmeden sonra kentiçi ulaşımın belediyede kalmasını istedi. İETT’nin işlevini denizde vapurlar yapıyordu, bu anlamda kamu yararı tarafını sistemden ayırmış olduk. Bundan sonra şehir hatları  yoluna Şehir Hatları Genel Müdürlüğü olarak devam edecek. Zaten şirket yönetimi tamamen İDO içerisinden oluşturuldu. O açıdan İDO’daki kalite anlayışı yeni Genel Müdürümüz Süleyman Genç ve ekibi tarafından aynen sürdürülecektir” diye konuştu. Özelleştirme sürecinde olduklarını  belirten Paksoy, yıl sonuna kadar ihale sürecinin devam edeceğini akabinde de yılın ilk çeyreğinde ihalenin yapılmasının planlandığını söyledi. Tüm çalışmalarının bu işi biran önce sonuçlandırmak üzerine olduğunu ifade eden Paksoy, şu anda ihaleye çıkış hazırlıkları üzerinde çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Danışman firmadan aldıkları bilgiye göre ihaleye yoğun bir ilginin olacağını söyleyen Ahmat Paksoy, “Dünyanın birçok işletmesi fonları ve Türk yatırımcılar süreçle ilgileniyorlar” dedi.    

2011 yılı İDO’nun dünyaya açıldığı yol olacak

“Biz global bir markayız ve dünya çapında bir işletmeyiz. Çok değişik projelere imza attık. Dünya ölçeğinde bilinen bir marka haline geldik. Ürettiğimiz projeleri sadece Türkiye değil dünya kullanıyor” diyen Ahmet Paksoy, 2011’yılının yurtdışına açılım yılı olacağını aktardı. İDO alarak Umman Ulasal Denizcilik Şirketi’ni danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını örnek gösteren Paksoy, Mısır, Suriye ve diğer Ortadoğu ülkeleri ile de temas halinde olduklarının bilgisini paylaştı. Paksoy, “Şehir hatlarının ayrılmasından sonra tüm rotamızı Marmara dışına çevirdik. Marmara dışında da büyümek istiyoruz. Yeni pazar arayışlarımız devam ediyor. Önemli olan yeni pazarlar bulmak. Yakında İDO markasını dünyada görmeye başlayacağız” dedi.