Araştırmacı, meraklı, yaratıcı üniversite öğrencilerinin fikirlerini aktardığı, vaka çözümleme becerilerini geliştirmek amacıyla Lojistikçiler Derneği (LODER) ve Mars Logistics tarafından düzenlenen 13. Üniversiteler arası Vaka Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.  Yaklaşık 750 öğrencinin başvuruda bulunduğu ve elemeler sonucunda 6 takım toplam 18 öğrencinin katıldığı yarışma gün boyu süren sunumlarla gerçekleşti.

3 kategoride öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, A Kategorisi’nin kazananı Gaziantep Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, B Kategorisi’nin kazananı Ege Üniversitesi İşletme Bölümü ve C Kategorisi’nin kazananı ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü öğrencileri oldu. Kazanan takımlara 3 bin TL para ödülü yarışma jürisinde yer alan akademisyenler, LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, Türkiye’nin özellikle hizmet alan tarafta değerli lojistikçilere ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Bu proje, 13 yıl önce değerli hocam Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ile birlikte bir fikir üzerinden ortaya çıkardığımız ve bugün Türkiye’de lojistik sektörüne artı değer katan bir yarışmadır. Yarışmaya katılan öğrencilerin burada bulunmaları dahi onlar adına büyük bir kazanım ve referanstır. Öğrencilerimizi öncelikle cesaretlerinden ötürü kutluyor ve gösterdikleri bu gayreti sonuna kadar sürdürmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

13. Üniversiteler arası Vaka Yarışması’nda birinci olan takımlar;

A Kategorisi (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri)

  • Gaziantep Üniversitesi Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Bölümü

Yalçın Şakar, Ebru Altunköse, Soner Yaşar

 

B Kategorisi (Program Adında Lojistik Kelimesi Olmayan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri)

  • Ege Üniversitesi İşletme Bölümü

Michelle Yasemin Bengü, Z. Çisem Acardal, Aylin Tosun

 

C Kategorisi (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri)

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman MYO Lojistik Programı

İbrahim Ünal, Simru Cayran, Alim Hakan Metin