1936 yılında kurulan Gaziantep merkezli Eyüp Lojistik, günümüzde 56 ülkeye tamamen kendi araçlarından oluşan filosuyla taşıma yapıyor. 100 kg dan 10 tona kadar Avrupa’ya parsiyel taşımacılığı yapan Eyüp Lojistik, tüm Türkiye’den Avrupa ve Rusya bölgesine tenteli ihracat taşımacılığı, tüm Avrupa  ülkelerinden  ve Rusya bölgesinden Türkiye’ye ithalat taşımacılığı, Avrupa bölgesinden Irak, İran ve Türk Cumhuriyetleri’ne transit taşıma yapıyor.

Gaziantep’te antrepo, İstanbul’da depolama hizmeti veren Eyüp Lojistik, 3 günde Türkiye’den Almanya’ya ekspres yük taşıması ve İskandinav ülkelerinden Irak’a direkt taşıma gerçekleştiriyor.  

Antep büyüyor, biz büyüyoruz

Eyüp Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, firmalarının sıra dışı büyümelerinde Gaziantep ekonomisinin büyümesinin önemli rol oynadığını söyledi.  “Gaziantep’deyiz İstanbul’a gelmiyoruz. O bölge ile birlikte yürüyoruz.” diyen Bartık, Türkiye‘nin yüzde 8.8, Gaziantep’in ise yüzde 46 büyüdüğünü kaydetti. Bartık sözlerine şöyle devam etti: “Güneydoğu yıllardır Avrupa’ya uzak kaldı. 1998 yılından itibaren bölgeye ciddi yatırımlar yapılmaya başlandı. Gelinen noktayı şu rakamlarla özetleyeyim. 2000’li yılların başında Adana’nın Türkiye ihracatındaki payı 3.8, Gaziantep’in ise 1.2 idi. Geçen yıl itibariyle bu oran Gaziantep’in 4, Adana’nın 1,2 oldu. Gaziantep nasıl bir hızla ilerliyor siz karar verin. Komşularla sıfır sorun ticarette başarıya ulaştı.” Eyüp Bartık, Türkiye’nin gerek kendi iç dinamikleri, gerekse üretim merkezleri olan Kuzey ile tüketim alanları olan Güney arasında uzandığını, dolayısıyla bu iki nokta arasındaki akış güzergahına sahip olan Türkiye’ye yatırım yaptıklarını ifade etti. Türkiye’den veya Almanya’dan aldıkları bir malı Kazakistan’a, Kazakistan’dan aldıklarını ise Bulgaristan’a taşıyarak Türkiye’ye döviz kazandırdıklarına işaret eden Bartık, lojistiğin Türkiye için önemli bir hizmet alanı olduğunu vurguladı.