Entegre lojistik servis sağlayıcı DB Schenker, tüm Avrupa karayolu servisinde başlattığı 2 yeni ürünü ve Avrupa içerisinde yüklemelerin daha hızlı nakliyesi ile Avrupa karayolu nakliye ağını güçlendiriyor.
Eylül ayı ortasından itibaren, Avrupa’nın iş merkezleri düzenli bağlantılar ile birbirine bağlanıyor. Bu Avrupa şirketlerinde yüklemelerin hızlanmasına bununla beraberde üretim esnekliğinin artmasına olanak veriyor.  Üstelik müşteriler tüm Avrupa’da standart olan kullanımı kolay iki ürün arasında tercih yapabilecekler: DB SCHENKERsystem ve DB SCHENKERsystem premium.
DB Schenker Başkan Yardımcısı ve Avrupa Karayolu Nakliye Direktörü, Christian Drenthen, “ Standart ürünümüz olan DB SCHENKERsystem Avrupa’da hızlı ve yüksek güvenilirlikle yüklemelerini gerçekleştirmek isteyen şirketler için en iyi çözüm” diyor. “Önemli olan sürat ise, Avrupa şirketleri için yeni çözüm DB SCHENKERsystem premium: Şirketler, en hızlı karayolu ağını kullanabilecekler ve performans garantili endüstri liderlik güvenilirliğinin avantajına sahip olabilecekler!”
Buna ek olarak, DB Schenker’in 38 Avrupa ülkesinde mevcut olan son model üretim sistemiyle donanmış 430 kara nakliye noktasını sorunsuz bir şekilde bağlayan yeni ağ kurulumu, büyümekte olan yurtdışı nakliye talebine uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Bununla birlikte, Avrupa ticaret merkezleri arasındaki nakliye teslimat süreleri önemli ölçüde azalmış ve belli durumlarda teslimat süreleri 24 saate kadar düşürülmüştür.
Christian Drenthen, “Tam/zamanında üretim gereksinimleri artan ve giderek daha bağlantılı bir Avrupa ekonomisi ile dikkat çeken bir ortamda nakliye için sınırları olmayan bir Avrupa oluşturmaktayız” diyor. “Daha hızlı teslimat sürelerimizin müşterilerimizin verimliliği ve etkinliğini artırmaya önemli bir katkıda bulunmamıza olanak vermesinden memnunuz”.

Avrupa şirketleri için günde 300 bin sevkiyat
Entegre lojistik servis sağlayıcısı tüm önemli Avrupa şehirleri arasında günlük uzun mesafeli nakliye bağlantıları kurdu. Hacmine göre en büyük karayolu nakliye servis sağlayıcısı olarak DB Schenker yüklemeleri konsolide edebiliyor ve yeni bir platform stratejisinin kullanımı da şirketin nakliye sürelerini ve böylece CO2 emisyonlarını önemli derecede azaltmasına olanak veriyor. Yeni Avrupa parsiyel ağındaki 20 binden fazla çalışan tüm Avrupa’daki şirketlerin birbiriyle iş yapmasına yardımcı oluyor. Çalışanlar Avrupa’da günde yaklaşık 300 binden fazla sevkiyat, haftada 30 binden fazla nakliye bağlantısını yönetiyor. En yeni takip teknolojisi sayesinde her sevkiyatın durumu her zaman ve her yerden, gözlemlenebiliyor.
 
System Freight
Lojistikte System Freight ayrı parçalar  - örneğin koliler, kasalar, makineler veya fabrika bileşenleriyle yüklenebilen paletler, kablo, kâğıt, sac levha ruloları ve makaraları ve fıçılar – olarak yüklenen tüm malzemeleri ifade eder. DB Schenker’in uluslararası nakliye ve merkezler ağı bütün Avrupa kıtasına yayılmıştır ve bu da tüm araçların olabilecek en verimli şekilde tam kapasite ile kullanılabilmesi demektir.