Yük güvenliğini en iyi anlatan konulardan biri canlı hayvan taşımacılığı. Yükün canlı olması taşımacılığı daha da önemli kılıyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim araç olarak OKT Trailer tarafından üretilen Canlı Hayvan Taşıma Aracı, önemli bir boşluğu dolduruyor. “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması” başlıklı yönetmeliğin tüm gereklerini yerine getiren Canlı Hayvan Taşıma Aracı, 90 büyük baş veya 300 adet küçük baş hayvan taşıyabiliyor. Nakliye sırasında meydana gelen canlı ağırlık kaybı “yol firesi” veya “nakliye firesi” olarak da adlandırılır. Yol firesi; nakliye mesafesine, yolculuk süresine, nakliye aracının özelliklerine ve yolda yem - su verilip verilmemesine bağlı olarak değişiyor. 
Örneğin 24 saat süren bir yolculukta yol firesi yüzde 5’e kadar çıkabilirken, daha uzun yolculuklarda yüzde 9-10’u bulabilir. 
Hayvanların mola verilerek veya molasız en fazla seyahat edebilecekleri süre, taşıma kabininde hayvan başına düşen alan, kabinin havalandırılması, kabinin sıcaklık-nem- aydınlatma değerleri, indirme ve bindirme ekipmanları, sulama donanımları gibi hususlarda uyulacak kurallar yönetmelikte detaylı olarak belirtiliyor. 
Sağlıklı koşullarda stresten uzak nakledilen hayvandan daha kaliteli etin daha düşük birim maliyetlerde elde edilmesine katkı sağlıyor.

Aracın özelikleri:
Portatif yan bariyerler ile yönlendirme ve koruma sağlayan, kaymayı engelleyen yükleme rampası ya da lifti, hayvanların araca kolay ve hızlı bir şekilde iniş - binişini sağlar. 
Tamamı alüminyum malzemeden imal edilen Canlı Hayvan Taşıma Aracı bu özelliği ile hafif, darbelere dayanımlı, korozyona karşı korumalı, uzun ömürlü ve hijyen koşullarına uygun. 
OKT Canlı Hayvan Taşıma Aracı’nın tüm zeminleri, özel çizgi desenli yassı levhadan imal edilerek, hayvanların gerek iniş-binişi gerekse nakli sırasında kaymaları engellendi. 
Hayvan cins ve boylarına göre, hidrolik sistem ile yukarı-aşağı hareketi ayarlanabilen, yük dengesini sağlayan, hareketli ya da sabit kat platformları ile ergonomik kullanım sağlıyor. 
Taşıma sırasında araç ve yol durumuna bağlı oluşabilecek sarsıntılarda hayvanların birbirine olan temasını, yaralanmalarını ve zarar görmelerini engelliyor.
Araç gövdesi ile bütünsellik sağlayan, yalıtımlı, sabit ya da isteğe göre hidrolik sistem ile yükseltilebilen, yükseltildiğinde doğal havalandırma sağlayan çatı, taşıma kapasitesini de arttırıyor.
Hayvanların araçtan düşmesini önleyecek ve hareketliliğin yarattığı zorlamalara dayanabilecek özellikte tasarlanmış veteriner gözetleme pencereleri bulunuyor.
Açık, yarı açık, kapalı pozisyona alınabilen kızaklı pencere kapakları ile doğal havalandırma sağlıyor.
İklim koşullarının uygun olmadığı zamanlarda elektrik kontrollü sistem ile devreye alınabilen özel havalandırma fanları temiz hava ihtiyacını kesintisiz olarak sağlıyor.
Yükleme kapasitesine uygun, alüminyum gövdeli su tankı ve gövde üzerine yerleştirilmiş su besleme ve emzikleme hattı, hayvanların su ihtiyacını taşıma sırasında da karşılıyor.
Zemin döşemesi, idrar ve dışkı sızıntısını asgariye indiren özel kanal ve çıkışlara sahip. Aynı zamanda, hayvanın idrar ve dışkısından etkilenmeyecek özelliktedir. Böylelikle hayvan sağlığı nakil sırasında da korunmuş oluyor.
İç aydınlatmada led lambalar, dış aydınlatmada projektör lambalar, gerek hayvanların iniş-binişi sırasında gerekse hayvanların kontrolü ve bakımı sırasında yeterli aydınlatma sağlıyor.