Yük emniyetinde önemli noktanın anormal şartlarda treylerin göstereceği performans olduğunu söyleyen Tırsan Homoglasyon ve Sertifikasyon Müdürü Tahsin Doğan “Treyler üst yapısını oluşturan  ön, yan ve arka panellerin varsa çatının birlikte öne, yana ve arkaya doğru ivmelenmelerde ortaya çıkan kuvvetleri karşılaması gerekiyor. Yine aynı şekilde yüklerin araç üzerindeki dağılımı ve yüklerin sabitlenmesi yük emniyetinin sağlanması için temel konuları oluşturuyor” diyor. Tırsan’ın yük emniyeti test ve doğrulama çalışmaları için gerekli tüm statik ve dinamik test ve ölçüm altyapısına sahip olduğunu aktaran Doğan, Ar-Ge merkezinde daha güvenli ve verimli taşımacılık için sahadan alınan geri bildirimler  ve müşteri beklentileri dikkate alınarak sürekli yenilik, iyileştirme ve geliştirme prensibiyle, ürünlerin şekillendirildiğini belirtti.


Tahsin Doğan, treyler sektörünün ilk Ar-Ge merkezini açan Tırsan’ın ürünlerin kullanım ömrü boyunca maruz kalacağı tüm yol ve yükleme koşulları, iklim ve korozyon etkileri de dahil olmak üzere test edilebileceğini belirtiyor.Tırsan temeli 2017’de atılan ikinci Ar-Ge merkezi ile geliştirme faaliyetlerinde fark yaratacak. 53 milyon TL yatırımla kurulacak tesis, 9 bin 400 metrekaresi prototip ve test alanı olmak üzere 16 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak.
Taşımacılıkta her geçen gün yeni teknolojileri sahaya sürdüklerini belirten Doğan, her yüke özgü ayrı bir treyler konfigürasyonu olduğunu ve belgesi olduğunu söylüyor. Doğan, farklı yükler için alınan bazı belgeleri şöyle anlatıyor:
“Standart  paletli yüklerin taşınması gereksinimlerini sağlayan EN 12642 Ek-A Code XL Yük Emniyet Sertifikası 
Kasalar ile tek ve çift katlı yüklenerek taşınan içecek taşımacılığına ilişkin EN 12642 Ek-B Code XL Yük Emniyet Sertifikası
Daimler 9.5 standartlarına uygun otomotiv ekipmanlarının taşınmasına yönelik Yük Emniyet Sertifikası
Plastik veya metal fıçıların taşınmasına uygun araç konfigürasyonu için VLB kriterlerine göre Yük Emniyet Sertifikası
Binek ve hafif ticari araçların lastiklerin istiflenerek taşınmasına yönelik üst yapı WDK 223 Yük Emniyet Sertifikası
Ayrıca, dinamik yük emniyet testlerinin sadece bir üst yapının mukavemetini ve sertifikalandırması için yapılmadığını dile getiren Doğan, bir yükün araca doğru şekilde sabitlendiğini doğrulamak içinde bu testlerin yapılabildiğini belirtiyor. Doğan, Ar-Ge merkezinde geliştirilen Perdeli/Tenteli ve Platform ürünlerinde standart olarak K-Fix bağlama sisteminde hem EN 12640 yük bağlama noktası sertifikalı olduğunu aynı zamanda müşterilerin normal palet yük, tren yükü ya da “balast” yükleri güvenle sabitleyebileceğini belirtti. Başka hiçbir adaptör gerektirmeden standart “spanzet” ile 236 nokta ve 34 lastik ring ile sabitlenen yükleri, hem müşterilerine pratik kullanım sağladığını hem de yük ağırlıklarının optimum dağılımı sabitlediğini söyledi. Tırsan 41 yıllık sektör liderliğini, en önemli vizyonu olarak kabul ettiği inovatif ve ileri teknoloji unsurlarını kullanarak, hem sektöre yön vermekte hem de Avrupa’nın en geniş ürün gamına sahip olarak müşterilerine çözüm ortağı olmaktadır.