Tırsan kendi low-bed teknolojisini geliştiriyor

Bu doğrultuda Tırsan 2014 yılı şubat ayında, Türkiye’nin ilk ve tek Ar-ge merkezinde low-bed segmenti için hidrolik dümenleme sistemi geliştirerek hidrolik lowbed serisinin üretimine başladı. Bunun yanı sıra, gabari sınırlamasına yakın yüksek yüklerin taşınması için de 4 yeni low-loader semi-treyleri ürün yelpazesine ekledi.

Kässbohrer lowbed ürün ailesi hafif, standart, uzayabilir ve hidrolik olmak üzere 4 farklı ürün grubundan oluşuyor. Hidrolik dümenleme sistemine sahip olan K.SLH serisi, 4 ile 8 dingil arasında değişen ve 130 ton kapasiteye ulaşan uzayabilir araçlardan meydana geliyor.

Kässbohrer’in 2014 yılı şubat ayında lanse ettiği low-loader segmenti ise hidrolik dümenleme sistemine sahip 2, 3 veya 4 dingile sahip uzayabilir araçlardan oluşuyor. 2015 yılı nisan ayında açıklanan yeni opsiyonlarla birlikte, 2 ve 3 dingilli low-loader araçlar artık pim bağlantılı ek platformlarla daha da uzatılabiliyor.

Yeni araç, dümenleme sistemi ve opsiyonların yanı sıra Tırsan, öncü lowbed teknolojileri de geliştiriliyor. 2014 yılında Knorr Bremse ile birlikte geliştirilen Steer by Brake (SBB – Fren ile Dümenleme) teknolojisi ile, 3 ve daha fazla sayıda dingile sahip araçlarda serseri dingil ihtiyacı ortadan kaldırılıyor. Bu sayede dümenleme operasyonu basitleştirilmekte, buna karşın dönme yarıçapı istenen şekilde karşılanmaktadır. SBB teknolojisinin 2016 yılı mayıs ayından itibaren üretime alınması planlanıyor.

Üretim yatırımları aralıksız sürüyor

Tırsan’ın 2016 yılında Avrupa lowbed pazar lideri olma yolunda attığı adımlardan biri de üretim kapasitesini artırmak oldu. 2014 yılında Tırsan’ın lowbed üretim kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 75 artırıldı. 2015 yılında tamamlanacak olan yeni yatırımlarla birlikte de toplam lowbed üretim kapasitesi 2013 yılına göre tam yüzde 125 artmış olacak.

Ağır ve standart dışı yüklerin taşınması konusunda her tür çözümü sunmak amacıyla Tırsan, 2014 yılı ocak ayından bu yana kendinden tahrikli ve modüler taşıma çözümleri konusunda dünyanın önde gelen ismi Cometta Spa’nın Türkiye distribütörlüğünü de yürütüyor.

Yaptığı yatırımlar, üretim gücü, işbirliği ile ürettiği yeni teknolojiler ve kurduğu ortaklıklarla Tırsan, ulaştığı lowbed pazar liderliğini yeni araçlar, opsiyon ve teknolojilerle pekiştirmeye devam etmeyi planlıyor. Yoğun rüzgâr enerjisi yatırımlarının yanı sıra, uluslararası ölçekteki boru hattı projelerinin, tarımsal makineleşmenin ve yol yatırımlarının arttığı ülkemizde lowbed ihtiyacı da artırıyor. Tırsan da edindiği deneyim ve ulaştığı üretim teknolojisi ve gücüyle değişen ihtiyaçlara doğru çözümü sunmayı sürdürmeyi hedefliyor.