Proje lojistiğindeki ihtiyaçları önceden öngörerek yatırımlarını gerçekleştiren Tandoğan Lojistik, bu sayede sektörde kendisine önemli bir yer edinmiş durumda. Uluslararası arenada Türk firmalarının iddiasını güçlendirecek projeleri başarılı bir şekilde tamamlayan Tandoğan Lojistik, bu yıl için 12 uluslararası projenin daha ihalesini almış durumda. 
Kuruldukları yıllardan itibaren; kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığında uzmanlaşmış profesyonelleşmiş bir ekiple hizmet verdiklerini belirten Tandoğan Lojistik’in Sahibi Erkut Tandoğan, güçlü organizasyonları sayesinde tüm taşımacılık modlarında taşıma süreçlerini daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtiyor. 
Türkiye’de lojistik hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve sektörel alt yapısının oluşturulması için çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Erkut Tandoğan, “Proje taşımacılığı bünyesinde, Rüzgar Enerji Santrali gücünün dünyada kullanımı en çok artan yenilenebilir Enerji kaynağı haline gelmesiyle paralel olarak, Rüzgar Santrali ünitelerinin taşıma ve montaj hizmetleri de firmamız tarafından Uluslararası standartlarda yapılıyor” diyor.

Erkut Tandoğan, proje taşımacılığı yapan firmaların sahip olması gereken özelliklerle ilgili olarak şunları söylüyor: “Proje taşımacılığı yapan firmalar uzman ve dinamik bir kadroya sahip olmalıdır. Ekipmanların ve araçların ağır yük taşımacılığına uygun olması, çalışanların ülkelerin prosedürlerini bilmesi, yol analizi yapabilmesi, mühendislik bilgisine sahip olması, farklı coğrafyaları tanıması ve zaman yönetiminin başarılı bir şekilde yapılması Proje ve Ağır yük taşımacılığı yapan firmalarda olması gereken özelliklerdir. Bazen bazı projelerin hava-kara, tren-gemi, deniz-kara gibi birden fazla taşıma şekliyle ulaştırılması gerekebilir. Böyle durumlarda proje taşımacılığı yapan firmalar her bir seçeneği eksileri ve artılarıyla müşterilerine detaylı bir şekilde açıklamak durumundadır.”


Türk firmaları iddialı hale geldi

Erkut Tandoğan, proje taşımacılığı kapsamında; Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika’ya da taşımalar gerçekleştirdiklerini Karayolu + Deniz yolu olarak Kuzey ve Güney Amerika’ya da hizmet verdiklerinin altını çiziyor. Sanayide  yapılan yatırımlarda proje taşımacılığının önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Tandoğan, enerji ve endüstri sektörlerinin büyümesi ve yaygınlaşmasıyla, Türk lojistik sektörünün proje taşımacılığındaki kapasitesinin giderek artacağını vurguluyor. Tandoğan, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konumu sayesinde, gelecekte Başta Avrupa olmak üzere Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da proje yüklemelerinde söz sahibi olabileceğini söylüyor. “Türk firmaların bu sektörde iddialı hale geldiği göz ardı edilemez  bir gerçek” diyen Tandoğan, “Endüstrinin gelişmiş olduğu ülkelerde doğal olarak sektörün kullanım alanı ve ürünleri de büyük ve Gabari dışı oluyor..  Çelik, trafo, kazan, tank, çimento kağıt rafineri ve madencilik   üretimleri son yıllarda hızla artıyor ve bunların birçoğu proje yüklemeleri olarak yapılıyor” şeklinde konuşuyor. 


Her firmanın hizmet kalitesi aynı değil

Hizmet kalitesinin bütün firmalarda aynı olmadığına dikkat çeken Tandoğan’ın bu konudaki görüşleri şöyle: “Bir çok firma proje taşıma  işini karlı görerek bu işe alt yapısını tam oluşturmadan girdiği için  araç ve ekibini tam eğitmeden işler almaya başladığı için ilerdeki dönemde sorunlar yaşıyor  ve yaşamaya devam ediyor. Ancak bu durum bile ilerisi için umut veriyor. Yanlışları görerek sektörün istediği kaliteyi yakalamaya çalışıyorlar. Aksi durum o firmanın bir kaç sene sonra yok olması anlamına geliyor.”

Gerçekleştirdiğimiz projelerimiz gurur veriyor
Erkut Tandoğan, yüzlerce projeyi başarılı bir şekilde tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek, bu projeleri şöyle açıklıyor: 
“Sabiha Gökçen Havalimanında  inşa edilen HABOM Projesi  (Havacılık Bakım Onarım Ve Modifikasyon Merkezi) Uçak Bakım Hangarları ve tamamlayıcı üniteleri Tandoğan Lojistik için bir gurur kaynağıdır. Yaklaşık 20 hektarlık bir alanda tesis edilen  HABOM Projesi’nde, Betonarme ve  Otoklav kazan nakliye ve montajı büyük açıklıklı yapısal çelik imalat ve montaj işlerini başarılı bir şekilde tamamlandı. Aynı zamanda Kolombiya Projemiz olan  Barranquilla Limanına İzmir Aliağa Limanından  naklettiğimiz 90 tonluk ve 56 metrelik 8 adet Otoklav kazanlar da iyi bir projeydi.  Arabistan Damman Limanı’na Adapazarı’ndan yüklediğimiz Middle East Food Solutions Company için 10 adet Stepps tanklar da gerçekten önemli bir proje taşımasıydı. Her biri 105 ton ve 45 metre uzunluğunda olan ekipmanlar kullanıldı.”

Yıl sonuna kadar 12 projemiz var
Yıl sonuna kadar ellerinde 12 adet ihalesini alarak antlaşmasını imzaladıkları proje olduğu bilgisini paylaşan Tandoğan,  “Bunlar yurtdışından Türkiye’ye yatırım yapacak olan firmalar ile yaptığımız antlaşmalar. Biz kazanırken hem Türkiye’miz kazanıyor  hem de ülkemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmış oluyoruz. Buda bize Tandoğan Lojistik Proje olarak büyük bir gurur veriyor.”