Pegasus Cargo Direktörü Aydın Alpa, artık kendileriyle yarıştıklarını belirterek “10 yıl önce bütün yıl taşıdığımız kargodan daha fazlasını bugün bir
ayda taşıyoruz” diyor. Alpa, önümüzdeki aylarda Pegasus Hava Yolları’nın iç hat tarifeli seferlerinde; havalimanından havalimanına, direkt olarak şahıslardan kargo kabul hizmeti vermeye başlayacaklarını da söylüyor.

Pegasus Cargo, hizmet verdiği ilk yıldan itibaren çift haneli büyüme başarısı göstererek bugün yıllık 10  bin tonunun üzerinde yük  taşıyan önemli bir marka konumuna geldi. Aydın Alpa liderliğinde 37 ülkede 91 havalimanında alt yapısı müsait tüm meydanlara yük taşıyan Pegasus Cargo, geçtiğimiz yıl 10 bin 41 ton yük taşımıştı. Marka, 2015’in ilk 3 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14,67 büyüyerek 2 bin 656 ton yük taşıması yaptı.

Pegasus Cargo Direktörü Aydın Alpa, Pegasus Hava Yolları’nın Temmuz 2015 itibari ile yaş ortalaması 5,07 olan 64 uçaklık filoya sahip olduğunu belirterek, amaçlarının her uçakta kargo yükü taşımak olduğunu söylüyor. Pegasus’un, 2015 yılında 4 yeni uçuş noktasını uçuş ağına kattığını ve hali hazırda uçtuğu destinasyonlara yönelik uçuş frekansını da arttırdığına değinen Alpa, bu dönemde yurt dışında Gatwick, Oslo ve Kutaisi’ye ilk uçuşun gerçekleştiğini belirtiyor. Pegasus Cargo’nun dünyada sayılı örnekleri olduğuna değinen Alpa, low cost carrier havayolu özelliğine sahip olmasına rağmen Türkiye’de hava kargoda operasyonunu bu ölçekte gerçekleştirebilen başka bir havayolu olmadığına dikkat çekiyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı hub oldu

Aydın Alpa,  uçuş noktalarının sürekli olarak arttığını ve artık kargo taşıyan diğer global havayolları ile aynı noktalara geldiklerini anlatıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önemli bir hub olmaya başladığını dile getiren Alpa, sözlerine şöyle devam ediyor:  “Sabiha Gökçen Havalimanı ile Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika’ya hava kargo operasyonlarımızı arttırarak devam edeceğiz. Biz kendi hub’ımızla daha da büyüyeceğiz. Çünkü Türkiye’nin bölge ülkeleriyle ticareti sürekli olarak artıyor. Ticaretin artması ve devamı için ulaşım koridorlarının daha sağlıklı olması gerekiyor.”  

Pegasus Cargo’nun büyümesini yapılanmasıyla da desteklediğini açıklayan Aydın Alpa, kargo rezervasyonları ve tüm satış aktivitelerini Pegasus Cargo bünyesinde topladığını açıkladı. “Bu sayede acentelerimiz artık rezervasyon esnasında doğrudan bizimle irtibata geçerek ilk elden ve hızlı bilgiye erişiyor” diyen Alpa, gelecek dönemde Türki Cumhuriyetleri, Uzakdoğu, ve Ortadoğu’da daha etkili olacakları bilgisini veriyor.

İç hatlarda bireysel gönderiler de taşınacak 

Önümüzdeki aylarda Pegasus Hava Yolları iç hat tarifeli seferlerinde havalimanından havalimanına, direkt olarak şahıslardan kargo kabulüne başlayarak kargoların sevkiyatını ve teslimini sağlayacaklarını ifade eden Aydın Alpa, kargoların tesliminin, rezervasyon alınmadan direkt olarak havalimanına şahıslar tarafından yapılacağını ifade ediyor.

Pegasus Cargo’nun bugünkü yakaladığı başarının önemli bir ekip başarısı olarak görülmesi gerektiğini aktaran Aydın Alpa, hava kargo operasyonlarında lojistik bölümlerinden mezun gençleri işe aldıklarını; hem onları yetiştirdiklerini hem de onların dinamizmini işlerine değer olarak kattıklarını dile getiriyor. Orta ve üst düzey yönetici ekibinin sektörde deneyimli isimlerden oluştuğunu dile getiren Alpa, hizmet sektöründe insan kaynağının çok önemli bir rol oynadığını dile getiriyor. Beraberinde çalışan kadronun başarılı olmadan hiçbir yöneticinin başarılı olamayacağını dile getiren Alpa, başarılarında tüm diğer departmanların yöneticilerinin de katkısı olduğunu ve bu yüzden her birine ayrıca teşekkür ettiğini söylüyor.