Lojistik sektöründe bilişim sistemleri kullanımı her geçen yıl aratarak devam ediyor. Yazılım firmaları lojistik sektörüne yönelik yeni ürünlerle bu alanda önemli yatırımlara imza atıyorlar. Bu yazılımların birbiriyle entegre olması sektördeki firmaların etkin, hızlı ve ekonomik hizmet vermesi için çok önemli. Bu noktada hızlı bir gelişim gösteren ve oldukça rağbet gören Bulut Bilişim sektöre önemli avantajlar sunacağa benziyor. Yazılım firmaları yeni ürünlerini bu sistem üzerinden oluştururken, lojistikçiler de yavaş yavaş Bulut Bilişim temelli yazılımları kullanmaya başlıyorlar. Peki Bulut Bilişim’in avantajları neler?

Bulut Bilişim, ortak kullanılan kaynaklar üzerinde, ihtiyaca göre ölçeklenebilen, anında kullanıma  hazır, kaynak ataması ve yönetimi kolay yapılabilen BHT-Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri servisleri olarak tanımlanabilir. Bulut platformları; hemen her türlü elektronik cihazın bağlanabildiği, web servisleri  üzerinden donanım ve yazılım gibi mevcut BHT kaynaklarının dinamik olarak paylaştırılabildiği ve ölçek ekonomisinin avantajları  ile yaygın hizmet sunan servis sağlayıcılardan oluşan İnternet ortamını ifade ediyor.

Lojistikte kullanılan ofis paket programları, araç takip sistemleri, finans yazılımları, depo yazılımları, antrepo, filo ve sürücü yönetimi, elektronik arşivleme, muhasebe, yük takibi gibi birçok bölümde farklı yazılımları kullanan lojistikçiler Bulut Bilişim ile aynı kaynaktan tüm bilgileri elde etme şansına sahip olacaklar ve bu sayede etkinliklerini artıracaklar. Özetle lojistik sektöründe çalışanlar bu sistem sayesinde tüm resmi görebilecekleri bir kaynağa sahip olacaklar.