Daimler, süreç optimizasyonuna yönelik potansiyel uygulamaları belirleyen yasal düzenlemeleri esas alarak kendi “uyarlanabilir lojistik” stratejisini geliştirdi. Yük güvenliğini geliştirmek için yeni bir standartlar dizini geliştiren Daimler bunu ‘Load Security 9.5’ ile hayata geçirdi.
“Daimler Load Security 9.5-” yönetmeliği sürece dâhil olan tüm paydaşların (parça tedarikçisi, nakliyeci ve Daimler AG) sadece araç gövdesinin tasarımı ve standartlaştırılmış yük taşıyıcıları kullanarak yük güvenliğini mümkün kılıyor.
Daimler AG “Daimler Load Security 9.5” ile personelin sürüş, yükleme ve boşaltma ile ilgili sosyal sorumluluğu ile birlikte diğer yol paydaşlarına karşı sorumluluğunu da yerine getiriyor.  Burada DEKRA gibi bağımsız ve tanınmış uzman kuruluşun da tavsiyesini aldı. 
Daimler AG, bu uygulama ile önemli faydalar sağlıyor. Söz konusu operasyonel ve teknik çözümler Daimler AG’nin tedarik operasyonlarının istikrarını ve kalitesinin artırmasını sağlıyor. Bütün bu faydaların ekonomik, çevresel ve sosyal yansımaları bulunuyor.
Daimler AG Yük Güvenliği Projesi Başkanı Erich de Vries, “Standardize edilmiş bir yük sabitleme prosedürü tanımlamak amacıyla yola çıktığımızda, sonuçların bu kadar olumlu karşılanacağını ve lojistik alanında bu kadar yaygın bir ilgi oluşturacağını hayal etmemiştik” şeklinde standartların yararlarını anlatıyor.

Treyler tasarımına ait teknik özellikler
Bunun için treylerin stabilite ve tasarım açısından belirli özellikleri karşılaması gerekiyor. Bu özellikler şu şekilde:
• Ön duvar: 2,4 metre genişliğe sahip güçlendirilmiş ön duvar.
• Yan duvar: Palet durdurma barları, palet direkleri, yük sabitleme brandaları, blokaj panoları.
• Tavan: Takviyeli tavan tasarımı ile kalkan tavan
• Arka portal: En az güç gereksinimi ve minimum kilitleme dişlisi sayısı (bükme kilitler)
Bütün bu gereklilikleri karşılaması halinde, treylerler farklı endüstriyel sektörler tarafından ve farklı ürünler (örneğin kağıt, paletli ürünler vb.) için kullanılabilir.