Kışın gerçekleşen kazaların yalnızca %8’i karlı zeminde

Michelin, yolda meydana gelen kazaların nedenlerini görmek ve bu konuda geleceğe yönelik önlemler alınmasını sağlamak için Almanya Dresden Üniversitesi, Kaza Bilimi Kürsüsü (VUFO) ile işbirliği yapıyor. İşbirliği çerçevesinde kaza istatistiklerinden yola çıkarak hazırlanan kaza haritası ile kışın gerçekleşen trafik kazalarının yalnızca yüzde 8’inin karlı zeminde; geri kalanının ise kuru ve ıslak zemin üzerine gerçekleştiğini gösteriyor. Sürücüler üzerinde yapılan araştırmalar ise sürücülerin büyük bir bölümünün kış lastiklerinden sadece karlı kaplı zeminde güvenlik sunmasını beklediğini ve bu beklentiyle satın aldığını gösteriyor.

Kaynağını gerçek hayattan alan teknoloji; Alpin5

Michelin’in kış mevsimine yönelik olarak geliştirdiği Alpin serisinin yeni jenerasyonu Alpin 5, Ekim ayından Nisan ayına kadar sürücülerin karşılaşacakları bütün mevsim ve yol koşullarında maksimum performans sunuyor. Ekim-Nisan ayları arasında karlı gün sayısının yalnızca birkaç gün olduğunu göz önünde bulundurarak; kış mevsiminde kuru, ıslak ve soğuk yollarda maksimum tutunma sağlayan Alpin 5, Şubat ayından itibaren yollarda olacak.

Kaza Bilimi Kürsüsü ve Fransız Ulaşım, Gelişim ve Ağlar için Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (IFSTTAR) ile kurduğu işbirlikleriyle kaynağını gerçek hayattan alan Michelin Alpin 5, kış mevsiminde değişkenlik gösteren hava koşullarına sağladığı mükemmel uyumla rakiplerinden ayrılıyor.

Dünyada bir ilk:kış lastiğinde Elastromer teknolojisi

Alpin 5 ilk kez bir kış lastiğinin sırtına yerleştirilen “Elastromer” teknolojisine sahip.  Yenilikçi lastik sırtı teknolojisi sayesinde lastik sırtına yerleştirilen “Elastromer”ler, kauçuk bileşenini daha yüksek bir oranda silika kullanarak tek biçimli hale getiriyor. Bu sayede enerji verimliliği elde edilirken bir yandan da ıslak ve karla kaplı yüzeylerde yol tutuşunu sağlanıyor. Alpin 5’te kullanılan yeni kauçuk, dördüncü nesil Helio Bileşeni teknolojisi sayesinde lastiğin kış mevsimi koşullarında etkin çalışmasını da kolaylaştırıyor.