Türkiye'nin nüfusu hızla artan şehirleri, atık toplama çalışmalarını daha kolay, daha verimli ve çevreye dost hale getirmek için işlevsel çözümler arıyor. İtalya merkezli olan Nord Engineering, bu ihtiyaç doğrultusunda, dünyanın her yerindeki belediyeler ve özel şirketler için yenilikçi atık toplama sistemleri ve konteyner temizleme donanımı sunuyor. Nord Engineering, operasyonlarının verimliliğini arttırmak için “Easy” sistemli atık kamyonlarının Allison tam otomatik şanzımanlarla donatılmış olmasını tercih ediyor.

Yeni Easy sistemi uygulanmalarını da yürüten Nord Engineering Türkiye Genel Müdürü Roberto Messi, Allison donanımlı atık kamyonlarını tercih ettiklerini belirterek; “Allison Transmission, çöp sıkıştırma stratejimiz için önemli avantajlar sunuyor. Atık sıkıştırma sistemimiz, Allison sayesinde araç hareket ederken çalışarak daha yüksek yakıt ve zaman tasarrufu sağlıyor. Manuel olarak vites değiştirmeye gerek olmadığı için Allison donanımlı araçlar, sürücünün atık toplama görevlerini daha verimli bir şekilde yerine getirmesine destek oluyor,” diyor.

Easy atık toplama sistemleri, yerüstü ve yeraltı konteynerlerinden toplama yapabilen çift yönlü, otomatik ve tek operatör tarafından çalıştırılabilen donanımlar ile temizleme ve dezenfekte etme çalışmaları için kullanılan yıkama ekipmanlarını içeriyor. Bu sistem, evrensel ve endüstriyel atık toplama için tasarlanmış, yüksek hacim kapasiteli, çevreci konteynerlerden oluşuyor. Yeraltı atık konteynerleri, her şehir ortamına mükemmel bir şekilde entegre olabilen, hoş olmayan kokuları ve gürültüyü azaltan gelişmiş bir çözüm olarak sunuluyor. Yeni “Easy City” konteynerleri, 3750 litrelik kapasiteye sahip yenilikçi bir modüler konsept sunan yerüstü çözümü olarak ön plana çıkıyor.

Easy sistemi, yolun her iki tarafındaki hem yerüstü, hem yeraltı konteynerlerinin sadece aracın kabinindeki tek sürücü tarafından boşaltılmasını sağlayan, kancalama cihazıyla donatılmış özel bir kaldıraç donanımına sahip bulunuyor. Dolayısıyla araçlar Allison donanımlı olduğunda atık toplama, geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha hızlı, kolay ve sessiz hale geliyor.

Allison şanzımanların Continuous Power Technology™/Sürekli Güç Teknolojisi, daha yüksek verimlilik sağlamak için kesintisiz vites değiştirme ve kalkışta tork artışı sağlıyor. Daha kolay kullanıma ek olarak, tork konvertörü hassas manevra kabiliyeti ve çok kısa mesafe hareket imkanı sağlarken, aracın tüm aktarma organlarını da zorlanmaktan koruyor. Sürücüler, Allison şanzımanlarla işlerine daha kolay odaklanabiliyor. Sürücüler vites değiştirmekle uğraşmayarak direksiyonu kontrol ettiklerinden, her toplama noktasında daha güvenli çalışma ve hızlı atık toplama sağlanıyor. Ayrıca Allison şanzıman, aracın fren yapmasını güçlendirmek için iki adet güç kesme (PTO) karşılığı ve entegre bir retarder sunarak güvenliği arttırıyor ve yıpranmayı azaltıyor.

Allison tam otomatik şanzımanlar, aynı zamanda ideal yakıt verimliliği sunan gelişmiş elektronik kontroller ve aracın donanımıyla entegre olan özel elektrik giriş/çıkış paketlerine de sahip bulunuyor. Araç dururken veya konteynerleri kaldırırken şanzımanı boşa alan otomatik boş vites özelliği, yakıt tüketiminin azaltılmasında etkili oluyor. Sürücü ayağını frenden çektiğinde, şanzıman hemen tekrar vitese geçiyor.

Nord Engineering, Allison otomatik şanzımanla donatılan atık toplama kamyonlarının güzergahlarını, manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı araçlardan daha hızlı tamamladığını belirtiyor.

Easy atık toplama sistemi, İstanbul'da Kadıköy, Kartal, Maltepe, Ataşehir, Sancaktepe, Tuzla, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Fatih, Esenler, K.Çekmece, Avcılar ilçeleri ile Ankara Çankaya, İzmir Karşıyaka, Gaziantep Şehitkamil ve Şanlıurfa belediyelerinde kullanılıyor. Ayrıca İtalya, İspanya, Fransa ve İsviçre'de yaygın şekilde kullanılan sistem, Güney Amerika, BAE, Katar, Romanya ve Rusya'da hızla yayılıyor.

Roberto Messi, Nord Engineering sisteminin atık toplama alanında en yüksek kaliteyi, en yüksek standartlarla sağlamak için tasarlandığını vurgulayarak; “Yeraltı konteynerlerimiz ve geliştirdiğimiz otomatik atık toplama sistemimiz ile sektörde özel bir konuma sahibiz. Allison ile birlikte sadece üstün bir ürün sunmakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla tasarruf da sağlıyoruz. Allison Transmission ile işbirliğimizin daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz,” dedi.