Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçisi Valeo’nun düzenlendiği “Valeo Inovasyon Yarışması”na Türkiye’den 9 üniversite başvurdu. Yarışmaya Dokuz Eylül Üniversitesi, İTÜ, Karabük Üniversitesi, ODTÜ, Okan Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden projeleri ile 12 ekip katıldı.

Valeo, Valeo Inovasyon Yarışması ile dünyanın dört bir yanından geleceğin arabalarını tasarlamak isteyen mühendislik öğrencilerine fırsat sağlarken, inovasyona ve Ar-Ge’ye verdiği önemi vurguluyor. Valeo, inovasyon yarışması sonucunda, devrim niteliğinde çözümler geliştiren mühendislik öğrencilerini Fransa’da ağırlayacak.

Tasarımı ile birinciliği elde eden ekibin 100 bin Euro kazanacağı yarışmada ikinci ve üçüncü olan ekipler ise 10.000’er Euro ödül alma şansı bulacak.

Jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye giren ilk üç ekip ödüllerini 2014 Paris Motor Show’da alacak ve kendini tüm dünyadan sektör temsilcilerine tanıtma imkanına sahip olacak.

Öğrencilerin yarışmaya katılmak için en az 2 en çok 5 kişilik bir ekip ile İngilizce olarak hazırlayacakları projelerini, 14 Şubat 2014 tarihine kadar Valeo İnovasyon Yarışması özel sitesi https://valeoinnovationchallenge.valeo.com/‘a yüklemeleri gerekiyor.