Bridgestone, üstün teknolojisini yapay zeka ile birleştirerek geliştirdiği yeni üretim sistemi EXAMATION'ı Japonya’daki Hikone tesisinde kullanmaya başladı. Lastik üretiminde kalite ve verimliliği daha da artırmak amacıyla tasarlanan bu gelişmiş sistem, Bridgestone'un 85 yıllık deneyimi ve uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmalarının ürünü. Bridgestone, yeni nesil lastiklerini daha geniş bir kitleye sunmak ve uluslararası rekabet gücünü artırmak üzere bu teknolojiyi global çapta var olan ve yeni kurulacak fabrikalarına entegre etmeyi planlıyor.

Geliştirdiği üstün teknolojiyle daha emniyetli, verimli ve konforlu lastikler üretmek üzere ilklere imza atan Bridgestone, 2002 yılında hammadde sürecinden ürün denetim sürecine dek tüm üretim alanlarında dünyanın ilk tam otomatik sistemi olan BIRD üretim sistemini geliştirdi. Bu sistem ayrıca, üretim sahasındaki koşulların gerçek zamanlı takibini de sağlıyor. Yeni EXAMATION sistemi, BIRD sisteminde kullanılan bilgi ve iletişim teknolojilerinin daha gelişmiş bir versiyonu ve Bridgestone’un patentli teknolojilerini içeriyor.

Bridgestone EXAMATION’ı üretim süreci uzmanlarının kullandığı tekniklerin ve üretim prosesinden toplanan büyük verilerin analizleriyle oluşturulan patentli algoritmalarla geliştirdi. Böylece daha önce insana ve bireysel yeteneklere bağlı olan üretim süreçlerini, kalite kontrol kararlarını ve prosedürlerini otomatik olarak kontrol eden eşsiz bir yapay zeka yarattı.

Bu yeni nesil teknoloji, 480 kalite noktasını sensörlerle gerçek zamanlı olarak kontrol ederek, lastik üretiminde ultra yüksek hassasiyet sağlıyor. Her bir lastiğin aynı mükemmel kalitede üretilmesine olanak veren bu sistem, geleneksel yöntemle üretime göre %15 oranında iyileştirilmiş bi rüretim sunuyor. Aynı zamanda, üretim sürecinin farklı aşamalarında kullanılan geliştirilmiş yöntemler sayesinde de üretim verimliliğinde iki kat artış sağlanıyor.

EXAMATION, insani algı farklılarından kaynaklanan, farklı imalat süreçlerinde ortaya çıkan üretim hatalarını minimize ediyor. Ayrıca, bu sistemle toplanan veriler, var olan lastik montaj makineleri, montaj öncesi ve sonrası yürütülen işlemler, ürünler ve diğer alanlarda toplanan verilerle birlikte tüm fabrikalardaki prosedürlerin genel kalitesini arttırmak amacıyla kullanılıyor.