Proje kapsamında Demirciköy Şantiyesi’nde çalışmalarını sürdüren Ada Metal ve Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Bekir Onat; inşaat sektörünü, projeyi ve projede ağırlığını hissettiren bir marka olarak Volvo iş makinalarını “tam bir yakıt tasarrufu sağlıyor” sözleriyle değerlendiriyor.

Bekir Onat, şantiye tozunu yuttuğu 1989 yılından bu yana sektörün hızla değiştiğini anlatıyor: “24 sene oldu ve o günden bu yana Türkiye’de inşaat inanılmaz derece değişti. O yıllardaki çalışma, makina gücü, kalifiye eleman bulma olanağı bugünle kıyaslanamaz. Eskiden çalışanlar mevsimlik işçi gibiydi.  İş sezonu bittiğinde pazarcılık yapan operatörler vardı. Şimdiyse kalifiye eleman bulmak olanaklı. 90’lı yıllarda komik derecede az maaşla çalışan operatörler artık çok iyi ücret alıyor. Amatörce yapılan işler tam anlamıyla profesyonelleşti.”

Ada Metal ve Madencilik’in yürüttüğü çalışma 20 km’lik bir alanı kapsıyor. Öncesinde de kapsamlı işlerde yer alan Ada için bu proje marka değeri açısından ayrıca önemli. Onat, bu yönüyle projeyi çok ayrı bir yere koyuyor: “Kıbrıs’ta Ercan Havaalanı ile Gazimağusa arasındaki 43 km duble yolu 2001’de tamamladık. Karaman’dan Bucakkışla köyüne giden 11 km’lik yoldaki 52 tane virajı 14 viraja düşürmemiz Türkiye’deki en zor işlerden biriydi. Diğer taraftan Trabzon’nun başlangıcından havaalanına kadar olan yaklaşık 21 km’lik sahil yolunu yaptık. Doğalgaz boru hattı dâhil çok çeşitli projelere girdik. Ama bu bizim için çok prestijli bir proje. Bugüne kadar yaptığımız işlerin en önemlilerinden biri.  Şu anda Elbistan’da 10 milyon metre küplük, 85 kamyonun, 30 ekskavatörün çalıştığı büyük kapsamlı işimiz bana göre bu projenin yanında çok küçük kalıyor. Belki ekonomik bedel olarak burası küçüktür ama kazandırdığı itibar açısından bu projeyle kıyaslanamaz.”