Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, “Patentli Volvo Dinamik Direksiyon sistemi, tüm sürücülere kolaylık sağlıyor. Ancak asıl avantajları düşük hızlardaki sürüşlerde ortaya çıkıyor. Zahmetsiz sürüş, inşaat kamyonu sürücülerinin işini çok kolaylaştırıyor,” diyor.

Direksiyon dişlisine takılan elektronik kontrollü bir elektrik motoru, büyük bir teknolojik yenilik olarak ön plana çıkıyor. Elektrik motoru, kamyonun hidrolik direksiyonu ile birlikte çalışıyor ve elektronik kontrol ünitesi tarafından saniyede binlerce kez düzenleniyor. Volvo Dinamik Direksiyon’a ilişkin videoyu http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks adresinden izleyebilirsiniz.

Volvo Dinamik Direskiyon Proje Müdürü Gustav Neander, bu yeni teknoloji ile ilgili olarak, “Elektrik motoru düşük hızlarda sürücünün kaslarına binen yükü ortadan kaldırıyor. Böylece, sürücü rahatlıyor ve kamyonu kaslarında herhangi bir gerilme olmaksızın zahmetsizce kullanıyor,” diyor.

Bu sayede dinamik direksiyon sistemi, ticari araç sürücülerinin maruz kaldığı en yaygın mesleki yaralanmalara çözüm getiriyor. Ayrıca sistem, geri manevra sırasında direksiyonun kendini otomatik olarak ortalamasını sağlayarak büyük bir avantaj sunuyor.