ÇEKÜL binasında gerçekleştirilen bağış töreninde UPS Türkiye Ülke Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Teoman Ünal ve ÇEKÜL Eğitim Programları Koordinatörü Sevil Yeşim Dizdaroğlu katıldı.

UPS Türkiye Ülke Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Teoman Ünal konu ile ilgili olarak şöyle konuştu: "UPS Türkiye olarak, UPS'in faaliyet göstermekte olduğu ülkeler arasında önemli bir yere sahip olan Türkiye'de çevre farkındalığına yönelik projeleri desteklemek için elimizden gelenin en iyisi yapmaya hazırız. UPS, çalışanlarının yerel, ulusal ve küresel toplumlara katılarak destek olmasını sağlıyor. UPS Vakfı, 2012 yılında Çevresel Sürdürülebilirlik alanında dünya çapında farklı vakıflara bağışta bulundu. UPS Türkiye, UPS Vakfı'nın da desteğiyle Türkiye'de de en iyi ve faydalı hayır işlerini gerçekleştiriyor." 

Dizdaroğlu ise şöyle konuştu: "İnsanlar kendi toplumlarına borçludur. Çevresel farkındalık önemlidir. Elazığ ve Sivas'ı projelerimizle yeşillendirdik, şimdi sıra İzmir'de. UPS'in sosyal sorumluluk hissi, diğer şirketler için de son derece iyi bir örnek."

Her sene Ekim ayında tüm dünyada gerçekleştirilen Kürsel Gönüllülük Ayının (GVM) onuncusu kapsamında UPS, çalışanlarına içerisinde bulundukları topluma katkıda bulunma fırsatı sunuyor. Bu hedefin bir parçası olarak UPS Türkiye, daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanabilir yerler oluşturulmasına destek oluyor.

UPS, dünya çapında ağaç dikimine ve ağaçların korunmasına yardımcı olmak üzere 2011 yılında Küresel Ağaçlandırma Girişim’ni başlattı. Bu küresel ağaçlandırma girişimi ile UPS, karbon salınımlarını azaltmak, doğal kaynakları korumak ve hava kirliliğini azaltmak amacıyla dünyanın dört bir yanında 1 milyon ağaç dikmek üzere Doğa Koruma Derneği (The Nature Conservancy), Uluslararası Dünya Günü Ağı (Earth Day Network), Ağaç Dikme Günü Vakfı (Arbor Day Foundation) ve Ulusal Park Vakfı (National Park Foundation) gibi örgütlerle işbirliği içerisinde çalışıyor. UPS Türkiye de dünya çapında uygulanan bu projeye ÇEKÜL ile işbirliği yaparak İzmir'e 1.400 fidanın dikilmesini sağlıyor.

UPS 10 yıldır 400.000 çalışanını, yaşamakta oldukları toplumları çevre açısından daha bilinçli bir hale getirmek üzere çaba göstermeye ve lojistik uzmanlıklarını kullanmaya teşvik ediyor. UPSliler tüm yıl boyunca gönüllü faaliyetlerde bulunuyor ve her zamankinden daha fazla gönüllü olarak zaman ayırarak her Ekim ayında dünyanın dört bir yanında Küresel Gönüllülük Ayını kutluyor. Ve sayıları her geçen gün daha da artıyor... Bu çabalar neticesinde, geçtiğimiz yıl 1.6 milyon saat olan toplam gönüllü saat sayısı bu sene yeni bir rekor kırılarak 1.8 milyon saate yükseldi.

Türkiye'nin önde gelen kültürel miras sivil toplum örgütlerinden birisi olan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), şehirlerin, kırsal alanların, binaların ve doğal çevrelerin korunması amacıyla ülke genelinde bir farkındalık ve ağ oluşturmak üzere çalışmalarını yürütmektedir. ÇEKÜL, büyük bir kısmı akademisyen olan bir grup fikir adamı tarafından 1990 yılında kurulmuştur. Kontrolsüz kentsel gelişim ve kırsal alanlardan göçün etkisi konusunda yükselen endişeler neticesinde, Türkiye'nin tehlike altındaki doğal kaynakları ve kültürel mirasının bir koruyucusu olarak hareket etmek üzere Vakfı kurmuşlardır.