Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) olarak, Irak’ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca 10 Haziran 2014 tarihinde alıkonulup, 23 gün tutulduktan sonra serbest bırakılan 32 Türk TIR şoförümüzün sağ salim ülkemize geri dönerek ailelerine kavuşmalarından büyük mutluluk duyduk.

Alıkonulma sürecinde;  şüphesiz bölgesinin en güçlü ülkesi olan Türkiye’nin büyüklüğüne yakışır bir kararlılık sergileyerek, şoförlerimizin burunları bile kanamadan yurda dönmeleri için ilgili tüm birimlere gerekli talimatları veren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bu konuda gece gündüz demeden çok büyük bir diplomatik faaliyet yürüten Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarımız Sayın Hakan Fidan ve bağlı personeline sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Evlerinin temel direkleri; kimisi oğul, kimisi eş, kimisi kardeş olan yakınlarının yabancı bir ülkede alıkonulmasına rağmen olayın en başından itibaren Türk ulusuna yakışan vakur ve soğukkanlılıkla sevdiklerinin Türkiye’ye dönmelerini bekleyen TIR şoförlerimizin değerli ailelerinin bu tavırlarını da takdire şayan buluyoruz. 

Bir büyük teşekkürü de; TIR şoförlerimiz serbest kaldıktan sonra hemen bir uçak tahsis ederek, Irak’tan Türkiye’ye hızlı ve güvenli bir şekilde dönmelerine olanak sağlayan Türk Hava Yolları’nın (THY) değerli yöneticilerine sunuyoruz.

UND olarak dünyanın dört bir tarafına yük taşıyan TIR şoförlerimizin bundan sonraki süreçte benzer bir olayla karşılaşmamalarını canı gönülden temenni ediyoruz.