ADANA’da hizmet standartlarını karşılamayan Emniyet Müdürlüğü’nün bir kampüs alanında toplanması için 2010 yılında Döşeme Mahallesi’nde yeni binanın temeli atıldı. 37 bin 542 metrekarelik alanda yapılan yeni bina 14 kata ulaştığında, uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesi ile 2011 yılında mühürlendi. Yargıya taşınan konu, yaklaşık 4 yıllık belirsizlikten sonra çözüme kavuştu. Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için açılan davalar sonuçlandı. Binanın 6 katının yıkımına karar verildi.

Yapan firma yıkacak

İl Özel İdaresi tarafından açılan yıkım ihalesini, inşaatın yapımında yüklenici firma olan Halil Avcı Şirketler Gurubu 3 milyon 135 bin lira teklifle aldı. İhalenin sonuçlanmasının hemen ardından harekete geçen Halil Avcı İnşaat, fazla katların yıkılması için çalışmalara başladı. Yıkımın ardından eksik kalan bölümleri tamamlayacak olan firma, Adana Emniyet Müdürlüğü binasını, gecikmeli olarak 2016 yılının haziran ayında teslim edecek.

Pist uzatılsın

Emniyet Müdürlüğü binasının yapımını ve fazla katların yıkımını üstlenen Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi (ATO) ve Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı olan Halil Avcı, binaların tıraşlanmasının ekonomik maliyetinin çok yüksek olacağını belirterek, ’pist uzatılsın’ teklifinde bulunmuştu. Avcı, Adana’da resmi kayıtlarda 163, gayri resmi ise 600 binanın Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ile benzer durumda olduğunu söyleyerek, “Kesin rakamlar yok ancak, bu tür problemli sınıfa sokulabilecek bina sayısının 600 civarında olduğu söylenmektedir. Emniyet Müdürlüğü binası yıkılırsa Adana’daki mania sorunu çözülür yanlışına düşülmektedir. Zannediyorlar ki, Emniyet Müdürlüğü binası yıkılırsa Adana’nın mania problemi ortadan kalkacak. Mania, Adana için problemdir. Ancak bunun müsebbibi günah keçisi ilan edilen Emniyet Müdürlüğü binası değildir” demişti.

İmar planı yapılmıştı

Dönemin Büyükşehir belediye başkanı ile yapılan görüşmeler sonrasında Emniyet Müdürlüğü binasının tıraşlanmasının milli servetin kaybına neden olacağına, pistin ovaya doğru uzatılacak biçimde imar düzenlemesi yaparak 25 binlik plana işlettiği, Belediye Meclisi’nden geçen planın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından da onaylandığı kaydedilmişti. Ancak pistin uzatılması gerçekleşmedi.