TREDER Yönetim Kurulu, 10 Ekim 2013 tarihinde, Nevpa’nın Orhanlı tesislerini ziyaret etti. TREDER Başkanı Kaan Saltık’ın önderliğindeki TREDER heyeti, son gelişmeleri Nevpa yetkililerinden öğrendi.   

TREDER Heyeti’ne ilk olarak genel bilgiler veren Nevpa Satış Müdürü Mert Dinçer, Türkiye’nin lider treyler ekipman üreticisi olduklarını belirterek, konumlarını daha da güçlendirecek projelere imza attıklarını söyledi.

Nevpa’nın da yeni bayisi olduğu Aspöck Aydınlatma ile ilgili konuşan firmanın Genel Müdürü Selçuk Akman, Aspöck’ün başta treyler olmak üzere, otomobil, ticari araç, bisiklet, zirai araçlar gibi çok geniş bir ürün grubuna yönelik lamba, kablo, soket ve dağıtım kutuları gibi ürünleri olduğunu söyledi. Akman, yeni treyler stop lambası Europoint 3 ürünleri için çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ve bu yıl sonunda treyler üreticilerine sunacaklarını söyledi.

Nevpa’nın temsilciliğini yaptığı bir diğer marka olan Emcho Wheaton hakkında bilgiyi ise firmanın Teknik Sorumlusu Chiris Greenslade verdi. ADR tanker dolum sistemleri konusunda dünya lideri olduğunu vurgulayan Greenslade, Türkiye’de Nevpa ile bundan böyle çok iyi çalışmalar yapacaklarına inandıklarını söyledi.  

Fren cırcırı üreticisi MEI sahibi John Bruce da, yıllık 2.5 milyon üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek treylere yönelik ürünlerde 300 bin veya 3 yıl garanti verdiklerini ifade etti.

Knorr Bremse Treyler Sistemleri Satış Müdürü Savaş Ada ise yeni ürünleri iLvl ve iTAP hakkında bilgi verdi. Yeni ürünleri Comvex Fuarı’nda tanıtacaklarını belirten Ada, iTAP’ın frenleme sistemlerinde bir devrim niteliğinde olduğunu ve 2014 yılından itibaren Türkiye pazarına sunacaklarını söyledi. TEBS G2’nin rakiplerine göre avantajlarından bahseden Ada, treyler EBS/ABS pazar payının yüzde 35–40 seviyelerine, disk fren pazar payının da yüzde 90’ların üzerine çıktığını söyledi.

Son olarak Nevpa ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sayar, yeni hedeflerinin dünyanın en hafif, en kaliteli dingilini üretmek olduğunu söyledi. Bursa’da 20 bin metrekare arazi yatırımı yaptıklarını ifade eden Sayar, 2015 yılında ürünün test aşamasına getirileceğini ve üretim hattının da hazır olacağını açıkladı. Türk treyler sektörünün büyümesi için kaliteli ürünlere ihtiyaç olduğunu anlatan Sayar, TREDER’e de sektör için yaptığı çalışmalar ve destekten dolayı teşekkür etti.