Türkiye otomotiv sektörünün lider kuruluşu Tofaş, Mesleki Eğitime Destek Programı’na hız kesmeden devam ediyor. Üniversite ve teknik meslek liselerinin eğitim içeriğine katkıda bulunarak gençlerin akademik ve mesleki gelişimine destek sağlamayı amaçlayan sosyal sorumluluk projesi tamamlandığında 56 adet Egea otomobil Türkiye’nin tüm bölgelerinde hizmete sunulmuş olacak.
Program kapsamında, Tofaş’ın Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen törenle Bursa’da araç desteği sağlanan eğitim kurumlarının temsilcileri bir araya geldi. 1’i kesit olmak üzere özel olarak hazırlanan 3 adet Fiat Egea, Tofaş Fabrika Direktörü Erdal Şimşek ve Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır ve Tofaş Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar tarafından kurum temsilcilerine teslim edildi.
Tofaş Sosyal Tesislerinde düzenlenen törene Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Nurettin Acır, Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hamdi Öğüt ve Bursa Teknik Üniversitesi Makine Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Kamber katılım gösterdi. Teslimat töreninde ayrıca, OİB Meslek Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Bulut ve Müdür Yardımcısı Nihal Göker ile Osmangazi Hürriyet Meslek Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Bilgen ve Müdür Baş Yardımcısı Oktay Güllü de yer aldı.
Türkiye’nin 7 bölgesinde Fiat bayileri desteği ile yürütülen program kapsamında bugüne kadar 23 üniversite ve 6 Meslek Teknik Anadolu Lisesi’ne araç teslimatı gerçekleştirildi.

43 üniversite ve 13 liseye gönderilecek!
Mesleki eğitime destek projesinde, öğrencilerin otomobil üzerinde araştırma-geliştirme safhalarını ve çalışma prensiplerini deneyimlemeleri hedefleniyor. Tofaş’ın proje dâhilinde gerçekleştireceği teslimatlarla, 56 araç üniversite ve meslek lisesinin atölye çalışmalarında kullanılmak üzere hibe edilecek. Proje tamamlandığında 43 üniversite ve 13 Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitimine destek sağlanmış olacak.