TREDER ve CNRExpo işbirliği ile 29 Mayıs  - 1 Haziran arasında Yeşilköy CNR Fuar merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan TIREXPO Treyler, Üst Yapı ve Yan Sanayi Fuarı, treyler sektörünün en önemli platformu olmaya aday. 250 milyon dolarlık ihracat hedefi ile Avrupa’nın en büyük ikinci treyler pazarına sahip olan Türk treyler sektörünü iyice açacak olan fuar hakkında bilgi almak için CNRExpo İstanbul Fuarcılık Satış Müdürü İlhan Turan ile görüştük. Turan, CNRExpo’nun 2014 yılında 55 fuara evsahipliği yapacaklarına vurgu yaparak bunlar içerisinde TIREXPO Treyler, Üst Yapı ve Yan Sanayi Fuarı’na ayrıca önem verdiklerini söyledi. CNRExpo’nun, Avrasya’nın en büyük uluslararası fuar merkezine sahip olduğunu ve firmalarının uluslararası alanda çok önemli bir fuar deneyimi olduğunu hatırlatan Turan, TIREXPO’nun da uluslararası bir marka haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

“CNRExpo’nun 12 ülkede temsilciliğimiz, 8 dilde çalışmalarını yürüten merkezimiz var” diyen Turan, temsilcilikler aracılığıyla bölge ülkelerinde aktif olarak çalıştıklarını ifade etti. TIREXPO Treyler, Üst Yapı ve Yan Sanayi Fuarı’nın 5, 6, 7, ve 8. Salonlarından gerçekleştirileceği bilgisini veren İlhan Turan, “5-6-7 hall Türkiye’nin en büyük fuar alanı. Mega Hall dediğimiz bu alan 27 bin metrekare. Burada sadece treyler üreticilerine ait olacak. 8. Hall’de ise yan sanayi firmalaırna yer vereceğiz” şeklinde konuştu.

20 bin metrekarenin 5 bini doldu

Fuarı 20 bin metrekare alanda yapacaklarına değinen Turan, bu rakamın ilk defa düzenen bir fuar için çok önemli olduğunu kaydetti. Güncel gelişmeleri de paylaşan Turan, Ocak itibariyle 5 bin metrekarelik alanın satışının yapılıp anlaşmaların imzalandığını söyledi. Ocak ayına kadar Mercedes Benz Türk, Krone, Seyit Usta, OKT Trailer, Koluman, Yalçın Dorse, Özgül, Takdir ile anlaşma imzaladıklarını, Man ve Ford Cargo, ile görüşmelerin devam ettiği bilgisini veren Turan, “150 katılımcı firma ve 15 bin profesyonel ziyaretçi ile fuarı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Ortadoğu’ya odaklandık

2012 yılında yapılan IAA’da Ortadoğulu ziyaretçilerin vize probleminden dolayı fuara gelemedikklerini dile getiren Turan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Açıkçası bu eksikliği biz fuarımızda kendi lehimize kullanmak istiyoruz. Birçok fuardan dolayı yurtdışında önemli portföyümüz var. Gerek ataşelerle, gerek ticari birliklerle sürekli olarak iletişim ve etkileşim içerisindeyiz. Yurtdışındaki basın ve sektör yayınlarıyla anlaşmalar halindeyiz. Bununla ilgili medya planımız var. Ortadoğulu ziyaretçiyi fuara getirmek için çabalıyoruz. Avrupa’dan da beklentimizi yüksek ama Ortadoğu’ya ağırlık vermiş durumdayız.”

Şoförlere doğrudan ulaşacağız

Yurtiçinde özellikle şoförlerle aracı kullanmadan doğrudan iletişime geçeceklerini anlatan Turan, gümrük kapılarında, mola yerlerinde fuar için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Buralarda promosyon, afiş, broşürlerle fuara yönlendirmeye çalışacaklarını belirten Turan, şoförlere yönelik yarışmalar ve aktiviteler de yapabileceklerini dile getirdi. Bunun için Kral TV, Kral Radyo ve radyo trafik ile işbirliği için görüştüklerini anlatan Turan, burada çeşitli yarışmalarla şoförlere ulaşacaklarını ayrıca mobil bir araç ile 15 gün boyunca fuar duyurusu yapacaklarını kaydetti.

İlhan Turan, fuar süresince her türlü semineri yapabilecek olanaklara sahip olduklarını belirterek “Fuar için Atatürk Hava Limanı’nda açık hava reklamları yapılacak. Dış hat bagaj alım bölümlerinde yine reklamlarımız olacak” dedi.