Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Sıtkı Zeybel, 24 saat süreyle devamlı olarak pistlerin temizlendiğini belirterek, "Atatürk Havalimanı’dan iptal edildiği bildirilen seferler karşı havalimanlarındaki kötü hava şartlarından kaynaklanmaktadır. Havalimanımız’da sadece kısa süreli gecikmeler olmaktadır. Bu da uçakların kalkış öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanması olan de-icing denilen işlemin yapılmasıdır. Bunun için uçaklar kalkış öncesi kısa süre sıraya giriyorlar. Bu işlemin kalkıştan kısa süre önce yapılması gerektiği için sıra oluşmaktadır" dedi.   

Kötü hava şartları nedeniyle THY’nin çoğu gidiş geliş olmak üzere iç hatlarda 55, dış hatlarda ise 26 seferi iptal oldu. Bunun dışında Onur Havayolları’nın Diyarbakır ve Atlas Jet havayollarının ise 3 İstanbul – Antalya seferi iptal edildi. İptal edilen uçuşlar nedeniyle biriken yolcuların ise hava koşulları iyileşince ek seferlerle eritileceği öğrenildi. Bu arada iptal edilen bazı seferlerin yolcularının ise aynı kentlere giden bir sonraki seferlere de aktarıldığı bildirildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, apronda alınan önlemlerin 24 süreyle aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, kar ile mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre görev başında olduğunu söyledi ve "Havalimanmızla ilgili bir sıkıntı yok. İptaller daha çok karşındaki alanlarla ilgilidir" dedi. 

İETT OTOBÜSÜ BUZ TUTAN YOLDA KALDI

İstanbul’da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle trafikte bazı noktalarda yoğunluk yaşanıyor. Bayrampaşa Kuru Gıda Sebze Hali - TEM bağlantı yolunda bir İETT otobüsü buz tutan yolda kalınca trafiğin aksamasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri otobüsün kaldığı yola tuzlama çalışması yaptı. İçinde yolcusuyla yaklaşık 20 dakika yolda kalan İETT otobüsü, tuzlama çalışmalarının ardından kaldığı yerden yoluna devam etti. Özellikle kış lastiği olmayan araçların da trafikte zor anlar yaşadığı görüldü. Bazı araçların karlı yolda kayma tehlikesi yaşadığı görüldü.