İki yıllık yüksek lisans programı, Türk Hava Yolları çalışanlarının dünya havacılığının geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Boeing, Türk Hava Yolları ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 39 Türk Hava Yolları yöneticisinin ve yönetici adayının “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”’ndan mezuniyetini kutladı.  Program 2013 yılında Boeing, İTÜ ve Türk Hava Yolları ortaklığında, ülkenin hızla büyüyen havacılık sektörüne başarıyla yön vermelerini ve küresel havacılık endüstrisinde etkili bir role sahip olmalarını sağlamak üzere, Türk Hava Yolları’nın gelecek vadeden yöneticilerine ve yönetici adaylarına liderlik ve yönetim becerileri kazandırmak amacıyla başlatıldı. 

Törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı (Yatırım ve Teknoloji)  Dr. Ahmet BOLAT , “Dünyadaki tüm diğer havayolu şirketlerinden daha fazla ülkeye uçan ve daha fazla uluslararası sefer gerçekleştiren Türk Hava Yolları, kıtalar arası köprüler kurmanın yanı sıra kültürel, ticari ve ekonomik ilişkiler geliştirilmesine büyük katkı sağlamaktan ve böylelikle de uluslararası entegrasyonun daha da ileri götürülmesine destek olmaktan gurur duyuyor. Türk Hava Yolları olarak Türkiye üzerinden geçen trafikten önemli bir pay yakalamayı hedefledik ve bu amaca uygun stratejiler geliştirdik. Bugün İstanbul küresel bir uçuş merkezi olma konusunda önemli bir mesafe kaydetmektedir. Türk Hava Yolları, tıpkı saygıdeğer program ortaklarımız Boeing ve İTÜ gibi küresel bir markadır. Havacılık endüstrisinin yükselen yıldızıyız.  Başarılarımıza yenilerini eklemeye devam edebilmek için katılan ve başarıyla tamamlayan yöneticilerimizin ve yönetici adaylarımızın yönetim becerilerinin verimliliğini artıran bu programın, biz uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam ederken, Türkiye’nin gelecekteki havacılık sektörü liderlerinin mesleki becerilerine önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. Bir parçası olmaktan gurur duyduğum İTÜ’nün bir mezunu olarak,  İTÜ’den yüksek lisans derecesi almaya hak kazanan genç meslektaşlarımı kutluyor ve küresel havacılık sektörünün geleceğini şekillendirmede önemli bir role sahip olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Bölgesi Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, “Havayolu Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının ilk mezunlarını görmekten çok büyük gurur duyuyor ve tüm mezunların gelecekte havayolu şirketlerindeki kariyerlerinde başarılı olmalarını diliyoruz. Türkiye’nin havacılık endüstrisi büyümeye devam ederken, Türk Hava Yolları ve İTÜ ile birlikte yürüttüğümüz bunun gibi programlar, sektörün gelecekteki başarılarına ve gelecekteki yöneticilerine yapılan önemli yatırımlardır. Biz de Boeing olarak Türkiye’nin geleceğine yapılan bu yatırımda bir payımızın olmasından gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da konuyla ilgili olarak, “İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Türkiye’nin havacılık ve uzay ile ilgili en eski ve en büyük akademik kuruluşudur. İki yıl önce İTÜ, Türk Hava Yolları ve Boeing Türk havacılığı için çok önemli bir programda bir araya geldi. Akademik Program çerçevesinde öğrencilerin, 2 yıl boyunca ülkenin hızla gelişen hava taşımacılığını yönetmek üzere gerekli becerilerle donatıldığını aktaran Karaca, ”İTÜ’de sunulan bilimsel altyapı, teknoloji ve beraber çalıştığı dünya çapındaki üniversitelerden gelen konunun uzmanı 18 akademisyenin katkılarıyla program yürütüldü. İTÜ 'Yerden göğe kadar bilim, teknoloji, mühendislik' anlayışı ile eğitim vermeye ve Ülkemizdeki ilk’leri gerçekleştirmeye devam edecektir. Bilim ve teknoloji konusunda her zaman bir adım önde olan İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin şimdiki hedefi tüm altyapı çalışmasını tamamladığımız “Havacılık Enstitüsünü”  İTÜ’ye kazandırmaktır.  Henry Ford’un demiş olduğu gibi, ‘Bir araya gelmek bir başlangıç, birlikte kalmak bir ilerleme, birlikte çalışmak bir başarıdır.’ Buradan hareketle, bu başarıda katkısı bulunan tüm tarafları kutluyor ve bilhassa programa olan bağlılıklarından dolayı 39 İTÜ mezununu tebrik ediyorum ”diyerek sözlerini noktaladı.