Kabin memurlarının uçakta servis yapmaktan çok uçuş emniyeti ve uçakta oluşabilecek yolcu rahatsızlıklarına ilk yardım müdahalesi  yapmak öncelikli görevleridir. Kabin memurlarının yolcu sağlığı ve can güvenliği açısından ne denli önemli bir görev yaptığı THY’ye ait İstanbul-Göteborg seferini yapan uçakta bir kez daha gözler önüne serildi.
 
İstanbul’dan Göteborg’a seyahat eden Ayhan Al Mofty isimli yolcunun duran kalbi kabin memurlarının olağanüstü gayretleriyle yeniden çalıştırıldı. Bir anda fenalaşan Al Mofty, kabin memurları tarafından koltuğundan indirilerek yere yatırıldı. Yolcu, rahat nefes alabileceği koma pozisyonuna getirildi. Aldıkları ilk yardım eğitimlerinin hakkını veren kabin memurları rahatsızlanan yolcunun nabzının atmadığını farketti ve kalp masajına başladı.
 
Uzun süren kalp masajının sonunda yolcu ilk tepkisini verdi. Uçakta görevli kabin memurları Okay Yıldız, Havva Burcu Kaptan, Zehra Nur Yurtlugil ve Kamuran Yağız, iş bölümü yaparak kimi sırasıyla  hastaya kalp masajı yaptı, kimi de uçakta panik yaşanmaması için yolcuları ve hasta yakınlarını sakinleştirdi. 
 
İnişe dakikalar kala yaşanan olayı kabin memuru Okay Yıldız şu sözlerle anlattı:
 
“ iniş öncesi son kontrol ve hazırlıklarımızı yaptığımız dakikalardı. Yolcumuzun eşini gördüm ve bir aksilik olduğunu hemen anlayıp oraya yöneldim. Yolcumuzdan nabız alamıyordum. Buz gibi olmuştu ve rengi beyaza yakındı. Hayat fonksiyonları durmuştu. Uçakta doktor yoktu. Vakit kaybetmeden kendimiz müdahaleyi gerçekleştirdik.”
 
Uçakta görevli  bir diğer kabin memuru Havva Burcu Kaptan ise müdahale sonrası inişe geçildiğinde hastayı koridorda yerde yatar pozisyonda tuttukları sırada çok zorlandıklarını belirterek, “ Hasta yolcumuzla birlikte iniş pozisyonumuzu almıştık. Yolcumuzu tamamen biz tutuyorduk ve açıkçası inişte çok zorlandık. Yolcumuzun bilinci yerine geldi ve kızlarına iyi olduğunu belli edecek bir işaret yaptı. Bu bizim mutluluk anımızdı” sözleriyle yaşadıklarını dile getirirken kabin memuru Zehra Nur Yurtlugil hasta yolcunun kızının kendisine sarılarak ağladığını anlattı. Yurtlugil, “ Hasta yolcunun kızı bana sarılıp ağlayınca ben de tutamadım kendimi. İnanılmaz bir tecrübeydi. Bir hayat kurtardık ve kızın gözündeki sevinci başka hiçbir yerde görmedim” dedi.
 
“ONLAR BENİM KAHRAMANLARIM...”
THY’nin başarılı kabin memurları sayesinde hayata tutunan yolcu Ayhan Al Mofty ise bir mektup yazarak kendisini hayatta tutan uçuş ekibine teşekkür etti. Al Mofty o günü şu sözlerle anlattı:
 
"Dubai’den Göteborg’a dönüyorduk. İstanbul’dan havalanmadan önce kendimi biraz yorgun hissettim. Uçakta biraz uzanıp birkaç dakika kestirdim. Hasta olduğum için eşim iyi olup olmadığımı kontrol etti, sonrasını hatırlamıyorum. Kalbim durmuş. Ekibin müdahalesiyle hayata döndüm. THY’nin değerli üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlara minnettarım. Onlar benim kahramanlarım.”