Türk Hava Yolları’nın Yatırım ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat teslimatla ilgili olarak; “Türk Hava Yolları, bugün dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olmasının yanı sıra, tüm dünyayı saran uçuş ağı sayesinde yolcuları için en uzağı yakın kılmakta. Bu başarının en önemli etkenlerinden birini hiç şüphesiz, halen büyüyen, 310’u aşkın uçaklık filosuna yaptığı önemli yatırımlar oluşturuyor. Uzun ve kısa menzilli filolarımızın önemli bir kısmını oluşturan Boeing ailesinden, 2016 içerisinde teslim alacağımız 26 uçak, Türk Hava Yolları’nın sürekli büyümesine önemli bir katma değer sağlayacak. Bu yeni uçaklarımızdan kapsamlı uçuş ağımızda istifade etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde görüş beyan etti.

Yeni Nesil 737, geniş pazar payı, üstün verimliliği ve sınıfındaki düşük işletme maliyeti sayesinde yatırımcılar tarafından çokça tercih edilen tek koridorlu uçak özelliğini taşımakla birlikte, bugüne dek dünyanın önde gelen havayolu şirketleri tarafından da 7000’in üzerinde sipariş almış durumda.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Monty Oliver, “Türk Hava Yolları’nın, Boeing’in ürün ve hizmetlerine duyduğu güven bizi son derece mutlu ediyor. Türk Hava Yolları ile oldukça güçlü bir ilişkimiz mevcut ve sahip oldukları tutkulu büyüme planlarını destekleme konusunda kilit rol oynamaktan ayrıca gurur duyuyoruz.” dedi.

Türk Hava Yolları ile Boeing arasındaki ilişki, 1945’te ilk DC-3/C-47 uçaklarının teslimatına dayanan köklü bir geçmişe sahip. Bayrak taşıyıcı havayolunun, jet çağına 1960’lı yılların sonunda DC-9, DC-10 ve Boeing 707 uçaklarını kullanmaya başlayarak geçiş yaptığı kayıtlı bulunuyor.

Yıllar içinde, Boeing 727, 757, MD-80 ile en modern 737 ve 777 uçaklarının, çeşitli Türk havayolu firmalarının filolarında önemli bir bölümü teşkil ettiği de ayrıca biliniyor.

Bunun yanı sıra, Türk Hava Yolları’nın alanında öncü iştiraklerinden Turkish Technic de, Boeing 737 uçakları için, bölge ve dünyadaki düzenleyici kuruluşlar tarafından sertifikalandırılmış, dünya çapında bir bakım merkezi olma özelliğini taşıyor.