Akıllı Şehirler, “Smart Cities” panelinin moderatörlüğünü İSBAK A.Ş. Genel Müdürü Muhammed Alyürük yaparken, panele, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik,Frost & Sullivan Global Direktörü ve Vizyoner İnovasyon Grubu Lideri Archana Amarnath, NOVUSENS İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucu Ortağı Berrin Benli, Aiguasol Kentsel Enerji ve Planlama Uzman Danışmanı Alex Ivancic ve STM- Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic A.Ş. CTO’su Ömer Korkut katıldı.
Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, panelde akıllı şehirlere çözümler içeren akıllı otobüs, elektrikli otobüs ve akıllı fabrika programlarından oluşan Temsa Smart Mobility Platformunu aktardı. Akıllı ulaşımda dijitalleşme döneminin başladığını belirten Çelik, “Temsa, hayata geçirdiği Smart Mobility vizyonu ile geliştirdiği teknoloji programları ile emisyon salınımı “0” olan elektrikli otobüsler, yakıt tüketimini ve emisyon salınımı %10 oranında azaltan akıllı otobüsler, trafik sıkışıklığını yüzde 20, trafik kazalarını yüzde 25 oranında azaltan akıllı trafik uygulamaları ve çevreye dost akıllı fabrikalar ile Akıllı Şehirlerin günümüz ve gelecek ihtiyaçlarına yönelik çözümlerden oluşuyor.”dedi.
 
Akıllı Şehirlere Akıllı ve Elektrikli Otobüsler
Çelik paylaştığı sunumda Temsa Smart Mobility Platformunun Akıllı Otobüsler programının; yolcudan şoföre, şoförden araca, araçtan araca, araçtan filoya, filodan şehre kadar uzanan ihtiyaçlar zincirinde tüm süreçlere yenilikçi çözümler üretmekte ve tamamen Temsa yetkinliği ile geliştirilmiş yazılım ve donanımlardan oluştuğunu söyledi. Temsa akıllı şehirlere çözümler üretecek teknolojik gelişim sağlamaya yönelik çalışmalara hız ve önem verdiğine, bu kapsamda Temsa ’nın STM ve Aselsan gibi birçok önemli teknolojik iş birliklerine imza attığına değindi.
Akıllı Şehirler, “Smart Cities” panelinden sonra Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik ve panel katılımcıları tarafından Temsa Yenilikçilik ve Girişimcilik (YG) inisiyatifi kapsamında düzenlenen “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir!” Açık İnovasyon Yarışması'nın finalistleri ödüllendirildi. Temsa, etkinlik boyunca THY, STM, Habitat ve Türkiye’nin farklı üniversiteleri ile birlikte 17 etkinlik gerçekleştirdi. Ayrıca Temsa Türkiye’nin ilk %100 yerli ve yüzde100 elektrikli aracı Avenue EV ve akıllı aracı Avenue IBUS araçlarını katılımcılar ile buluşturdu.