Atlanta merkezli UPS, 2013’te yer aldığı 49’uncu sıranın bu yıl bir basamak üzerine çıkarak 48’inci sıraya yükseldi. Listeye göre ilk 50 içinde yer alan paket, kargo taşımacılığı ve lojistik hizmeti veren UPS, sektörünün en değerli markası seçildi.

Küresel markaları 2007’den bu yana değerlendiren Londra merkezli Brand Finance, firmaları Marka Güç Endeksi adı verilen ve diğer faktörler yanında markaların taşıdıkları riskler ile geleceğe yönelik potansiyelleri de dikkate alan bir sistem dahilinde sıralandırıyor. Değerlendirme, kredi derecelendirmelerine benzer şekilde D ile AAA+ arasında değişen puanlar belirlenerek yapılıyor. UPS’in 2014 senesinde aldığı AA+ notu, markayı “çok güçlü” ile “son derece güçlü” sınıflandırmaları arasında konumlandırıyor.

UPS’in Satış, Pazarlama ve Stratejilerden Sorumlu Yöneticisi Alan Gershenhorn, bu başarı için “UPS markası, sektörlere özel tedarik zincirleri için sunduğu çözümler ve yenilikler sayesinde müşterilerimiz için büyük değer içeriyor. Geleceğe yönelik yatırımlarımız, lider pozisyonumuzu daha da güçlendirecek” dedi.