Mobil 1 tarafından gerçekleştirilen araştırma, soruları yanıtlayan Türk sürücülerin yarısının (% 50.8) tam sentetik motor yağı kullanmanın soğuk havalarda araçlarının motorunu koruduğundan habersiz olduklarını ortaya koydu.

Mobil 1 ekibi, girdiğimiz kış mevsiminde düşük hava sıcaklıklarından kaynaklanabilecek motor aşınmalarına karşı sürücülerin motor yağlarını kontrol etmelerini tavsiye ediyor.

Mobil Oil Türk A.Ş. Otomotiv Saha Mühendisi Aydın Güney, kış bakımının önemini şu sözlerle vurguladı: ”Sürücüler, araçlarını kışa hazırlamayı önemsemeli; motor yağı seviyesini ve kalitesini düzenli aralıklarla gözden geçirmeliler. Geleneksel motor yağları çok düşük  sıcaklıklarda kalınlaşarak akışkanlığını kaybeder. Bu durum motorların kolayca aşınmasına yol açar. Buna karşın, tam sentetik bir motor yağı kullanmak düşük sıcaklıklarda akışkanlığı sağlayarak motorunuzun korunmasına yardımcı olur.”

Mobil 1 mühendisleri tüm sürüş koşulları ve araç tipleri için ideal motor performansı ve üst düzey koruma sağlayacak nitelikte motor yağları ürettiler ve geliştirdiler. Ağır dur-kalk trafiğinde, şehirlerarası yollarda veya haftasonu gezilerinizde Mobil 1  motorunuzun temiz ve ilk günkü gibi yeni olmasını sağlayacaktır.