Üretiminin yüzde 70’ini yurt dışına ihraç eden Kılıç Deniz; yıllık 150 bin ton balık yemi, 65 bin ton deniz balığı, 5 bin ton alabalık ve 413.5 milyon adetlik yavru balık üretimiyle çipura ve levrekte dünyanın en büyük su ürünleri firması olmayı başardı.
Son yıllarda yatırımlarını artırarak Norveç’in ardından ikinci sıraya yerleşen Türkiye, önemli bir büyüme kaydetti. 260 bin ton ile ikinci sıraya yerleşen Türkiye, 160 bin ton deniz balığı ve 100 bin ton alabalık üretiyor. Dünya’nın en büyük çipura ve levrek üreticisi olan Kılıç Deniz, 65 bin ton üretim kapasitesiyle 60 ülkede 150 milyon kişinin balık ihtiyacını karşılıyor. 
Yunanistan’ı su ürünleri sektöründe geride bıraktıklarını belirten Kılıç Deniz Yönetim Kurulu Başkan Vekili İhsan Bozan, “2000’li yıllardan itibaren kültür balıkçılığında Türkiye’nin önemli büyüme kaydetti. Türkiye, son yıllarda yatırımlarını artırarak Avrupa’nın en büyüğü olan Norveç’in ardından ikinci sıraya yerleşti. Sektör olarak hedefimiz 2023 yılına kadar 1.5 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek. Şu anda 800 milyon dolara ulaştık. 1.5 milyar doları da geçeceğiz gibi görünüyor” dedi.
 

“Ülke ekonomisi için elimizden geleni yapacağız”

Dünyanın her köşesine ihracat yapmak istediklerini belirten Bozan, elde ettikleri ihracat rakamı ile sektörde lider olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Bozan, sözlerine şöyle devam etti: “Su ürünleri sektöründe dünyada lider konuma gelmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ülke ekonomisini besleyen en önemli yollardan biri ihracat. Biz ülkemize döviz kazandırmak amacıyla her zaman çalışmaya devam edeceğiz.  Türk ekonomisinin istihdamına, ihracatına ve büyümesine verdiğimiz katkıyı daha da artıracağız.”
2018 yılında yıllık 20 bin tonluk üretim kapasiteli Mersin tesisini faaliyete geçirerek Ortadoğu’daki lider konumunu sürdürmeyi hedefleyen Kılıç Deniz, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektöründe 7 yıldır devam eden ihracat şampiyonluğunu önümüzdeki yıl da kimseye kaptırmak istemiyor.