Şile'de 12 personeli olan kömür yüklü gemiden haber alınamıyor. Kıyı Emniyeti geminin battığını açıkladı. Kilyos'ta da bir gemi sürükleniyor.   Şile açıklarında kömür yüklü gemiyle irtibat kesildi. Antalya’ya giden 114 metre uzunluğundaki Volgo Balt 199 gemisi, bugün saat 10.30 sıralarında, Şile açıklarında Doğu mevkiinde, otomatik tanımla sistemi ile tehlike sinyali verdi. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi, yardım için Kıyı Emniyeti 3, Kıyı Emniyeti 1 hızlı tahlisiye botları ile Kurtarma 4 römorkörünü olay mahalline sevk etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı da helikopter gönderdi. 11’i Ukraynalı ve 1’i Rus 12 mürettebatı bulunan gemi ile bağlantı kesildi. Geminin battığı açıklandı.Bu arada saat 09.30 sıralarında Kilyos’taki Türkeli Demir Sahası Dalyan Burnu önlerinde arızalanan ve demir tarayarak sahile sürüklenen 116 metre uzunluğunda, 14 mürettebatlı BCC Adriyatic isimli gemi için de tahlisiye botu sevk edildi.   

KİLYOS'TA DA GEMİ SÜRÜKLENİYOR 

Kilyos açıklarında "BBC Adriyatic" adlı kuru yük gemisinin sürükleniyor. Dalyan burnu önlerinde makine arızasının ardından şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenen Antıgua & Barbuda bayraklı gemi için römorkörleri bölgeye gönderdi.  

62 TANKER ROTASINU DEĞİŞTİRDİ

Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli  poyraz, ulaşımı olumsuz etkiliyor.Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 62 yerli ve yabancı  bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz  nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi  sahiline çevirdi.Poyrazın sabah saatlerinde hızını azaltmasının ardından, 45 yerli ve  yabancı bandıralı şilep ve tanker, boğazlardan geçmek üzere demir aldı. Diğer  gemiler ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'deki bekleyişlerini  sürdürüyor.Öte yandan, Marmara Denizi'ne açılan balıkçı tekneleri de poyraz  nedeniyle geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın, zaman zaman  karayele dönüşerek etkili olacağını bildirdi.