Castrol’ün yoğun trafiklerdeki araçlar için geliştirdiği ve en akılcı çözüm olarak lanse ettiği Yeni Magnatec 5W-30 C2 yepyeni akıllı molekülleri ile kritik önemdeki motor parçalarını kaplayarak kendini yenileyebilen koruyucu bir katman oluşturuyor ve böylece motor aşınmalarına karşı %20 oranında daha iyi koruma sağlıyor.

60 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye pazarında otomotivden havacılığa, endüstriden denizcilik sektörüne birçok alanda araştırma ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Castrol, dur-kalk trafiğin sebep olduğu mikroskobik motor aşınmalarına karşı yeni Magnatec’i geliştirdi.  Castrol’ün yeni Magnatec 5W-30 C2 motor yağı, yepyeni akıllı molekülleri ile kritik önemdeki motor parçalarını kaplayarak kendini yenileyebilen koruyucu bir katman oluşturuyor ve böylece motor aşınmalarına karşı %20 oranında daha iyi koruma sağlıyor. Castrol Magnatec Trafik Endeksi’nin referans olduğu geliştirme süreci kapsamında ortalama bir sürücünün yılda en az 18 bin kez dur-kalk yaptığını tespit eden Castrol; Küresel çapta yaptığı araştırmada İstanbul’un araç başına yılda ortalama 31.200 dur-kalk ile dünyada trafiğin en yoğun yaşandığı şehir olduğunu ortaya koydu. 

Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen konuyla ilgili olarak; “İnsanlar eskisinden daha çok şehirlerde yaşamaya başladı ve şehirler artan trafik ile başa çıkmakta zorlanıyor. Bu da trafikte eskisinden daha fazla dur-kalk hareketini beraberinde getiriyor. Sıkça dur-kalk yapmak motorun içindeki parçalarda mikroskobik aşınmaları artırarak, motora zarar vermektedir. Bu bağlamda Castrol’ün pazara yeni sunduğu Magnatec 5W-30 C2 ile sürücülerin araçlarının motorlarını dur-kalk’lara karşı çok daha iyi koruyabilmelerini hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.