Schmitz Cargobull’un “SmartTrailer – AkıllıTreyler” konseptinde ekstra opsiyonel sensör ekipmanı da içeren yeni nesil telematik donanım temel alınıyor. Müşteriler bu sayede, özellikle konseptin tüm ilgili sensörleri bağlayabilme ve ilgili treyler bileşenlerini doğrudan telematik sistemi üzerinden izleme kabiliyetinden faydalanırlar. Geçmişte, her bir bileşen genellikle kendi sensörüne ve iletim elemanlarına bağlı olarak bağımsız bir birim olarak davranıyordu. Oysa (Fakat) Schmitz Cargobull’un SmartTrailer konseptinde, lastik basınç izleme sistemi, kapı sensörleri, kapı kilitleme sistemi veya sıcaklık kaydedici gibi her bir bileşen doğrudan telematik kontrol ünitesine bağlıdır. Yeni TrailerConnect sistemindeki sıcaklık kaydedici, bir dijital sıcaklık kaydedicidir ve DIN EN 1283 yönetmeliğine göre onaylanıp sertifikalandırılmıştır. Kullanıcılar standart basılmış sıcaklık loguna ihtiyaç duyarlarsa, araçlarını isteğe bağlı olarak bir Schmitz Cargobull yazıcı ile donatabilirler. TrailerConnect ayrıca bir kablosuz LAN modülü ile de donatılmıştır.

"% 100 SMART – 100% AKILLI sloganını takiben Schmitz Cargobull, tüm S.KO COOL frigorifik yarı-treylerlerini bir telematik sistemi ile standart olarak donatıyor olacak. Standart telematik ekipmanları, birbirine bağlı, entegre bir lojistik zinciri üzerinde optimum kontrol için güçlü bir temel oluşturuyor. Bu da verimliliği artırmaya ve toplam sahip olma maliyetini azaltmaya yardımcı oluyor.” diye ilave ediyor Schmitz Cargobull'un bağlı kuruluşu Schmitz Cargobull Telematics'in Yönetim Direktörü Marco Reichwein.

Prestijli ödüllerin jürisi, Avrupa'da 16 uzmanlık ulaştırma yayınından gazetecilerden oluşuyor. “Treyler İnovasyonu” platformu, treyler ve kamyon dünyasından ilgi çekici yeniliklere odaklanıyor. Ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, çok sayıda treyler yeniliğini vitrine çıkarıyor. Şimdi, dokuzuncu yılında, ödüller toplam yedi kategoride treyler üreticilerini onurlandırıyor.